Intiem kamermuziek festival in Ierland
 • Vliegreis
 • Ierland
 • 6 dagen
 • 30 jun. t/m 5 jul.
 • Wouter Schmidt
Intiem kamermuziek festival in Ierland
 • Vliegreis
 • Ierland
 • 6 dagen
 • 30 jun. t/m 5 jul.
 • Wouter Schmidt
HomeAlle muziekreizenIntiem kamermuziek festival in Ierland
 • Vliegreis
 • Ierland
 • 6 dagen
 • 30 jun. t/m 5 jul.
 • Wouter Schmidt

Intiem kamermuziek festival in Ierland

Wegens het succes van de afgelopen jaren, bieden wij u ook dit jaar de reis naar het West Cork Chamber Music Festival aan. Dit intieme festival kan inmiddels tot een van de meest vooraanstaande kamermuziekfestivals van Europa worden gerekend. Binnen een tijdsbestek van acht dagen vinden er in het eeuwenoude stadje Bantry tientallen activiteiten plaats. Deze omvatten koffieconcerten, middagen avondconcerten, masterclasses door beroemde artiesten, ontmoetingen en interviews met de musici. Het repertoire is bijzonder afwisselend en wordt uitgevoerd door internationale topartiesten. Door de veelheid aan artiesten en ensembles hoort u in Bantry composities en combinaties die zelden te horen zijn. U verblijft in het hotel waar de artiesten ook verblijven en masterclasses geven en u maakt kennis met de festivaldirecteur.

 • 3 kamermuziekconcerten op topniveau
 • Verblijf in centraal gelegen The Maritime Hotel
 • Bijwonen van Masterclasses en extra concerten mogelijk
 • Uitgebreide muziektoelichtingen door uw reisleider

Reisleider


Wouter Schmidt

Reisleider
Musicus en Classical Music Manager bij Hannick Reizen
Wachtlijst
Groepsreis

Muziekprogramma

 • Zaterdag 1 juli, Koffieconcert - Haydn, Mozart - optioneel
 • Zaterdag 1 juli, Avondconcert - Sciarrino, Debussy, Penderecki, Sjostakovitsj - optioneel
 • Zondag 2 juli, Late night concert 'Eisler' (22.30 uur) - optioneel
 • Zondag 2 juli, Avondconcert - Sjostakovitsj, Ran en Brahms - inbegrepen
 • Zondag 2 juli, Koffieconcert J.S. Bach (11.00 uur) - inbegrepen
 • Maandag 3 juli, Avondconcert - Brahms, Wolfe, Elgar - inbegrepen
 • Dinsdag 4 juli, Koffieconcert - J.S. Bach - optioneel
zaterdag 1 juli

Koffieconcert - Haydn, Mozart - optioneel

in St. Brendan’s Church
Quator Zaïde
Haydn: Strijkkwartet in F, opus 50 nr 5, ‘De Droom’
Mozart; Strijkkwartet in Es, KV 428
Wolf: Italiaenische Serenade
Prijs: € 30,-

zaterdag 1 juli

Avondconcert - Sciarrino, Debussy, Penderecki, Sjostakovitsj - optioneel

Miranda Cuckson, viool
Viviane Hagner, viool
Huw Watkins, piano
Pacifica Quartet
Sciarrino: 6 Caprices voor soloviool
Debussy: Sonate voor viool en piano
Penderecki: ‘Cadenza’ voor altvioolsolo
Sjostakovitsj: Strijkkwartet nr 9 in Es, opus 117
Prijs: € 30,-

zondag 2 juli

Late night concert 'Eisler' (22.30 uur) - optioneel

Holger Falk, baritone
Julius Drake, piano
Eisler: Hollywood Songbook
Prijs: € 30,-

zondag 2 juli

Avondconcert - Sjostakovitsj, Ran en Brahms - inbegrepen

in Bantry House
Quator Zaïde
Pacifica Quartet
Mairéad Hickey, viool
Christopher Marwood, cello
Huw Watkins, piano
Sjostakovitsj: Strijkkwartet nr 7 in Fis, opus 108
Ran: ‘Glitter, doom, shards, memory’ voor strijkkwartet
Brahms: Pianotrio nr 1 in D, opus 8

zondag 2 juli

Koffieconcert J.S. Bach (11.00 uur) - inbegrepen

in St. Brendan’s Church
Pieter Wispelwey, cello
J.S. Bach: Cello Suite nr 2 in d, BWV 1008
J.S. Bach: Cello Suite nr 3 in C, BWV 1009
J.S. Bach: Cello Suite nr 6 in D, BWV 1012

maandag 3 juli

Avondconcert - Brahms, Wolfe, Elgar - inbegrepen

in Bantry House
Pieter Wispelwey, cello
Johannes Moser, cello
Alasdair Beatson, piano
Julius Drake, piano
Pacifica Quartet
Doric Quartet
Brahms Vioolsonate in G, opus 78 (cello versie)
Wolfe: Strijkkwintet ‘Splendid Hopes’
Elgar: Pianokwintet in a, opus 84

dinsdag 4 juli

Koffieconcert - J.S. Bach - optioneel

in St. Brendan’s Church
Pieter Wispelwey, cello
J.S. Bach: de eerste 3 solosuites

Het reisprogramma

dag 1 vrijdag 30 juni

Dag 1: vrijdag 30 juni

Het West Cork Music Chamber Music Festival heeft enkele wijzigingen in de programmering doorgevoerd. Derhalve wijkt het online muziekprogramma iets af van onze publicatie in de Hannick brochure.

Ochtendvlucht per Aer Lingus-lijndienst van Amsterdam naar Cork, vanwaar we via een mooie route rechtstreeks koers zetten naar Bantry, bekend om The Bantry House. Dit royale landhuis is niet alleen bijzonder fraai gelegen aan de Bantry Bay, maar is ook nog eens prachtig ingericht. In de paleishal vindt u bijvoorbeeld een uit Pompeï afkomstige mozaïekvloer! Ook de tuin doet u wanen in zuidelijke streken. Wij logeren in het eersteklas hotel The Maritime dat op loopafstand ligt van de plaatsen waar de concerten worden gehouden: in de regel vinden de ochtendconcerten plaats in het charmante kerkje en de meeste avondconcerten in Bantry House. Bovendien vinden in ons hotel de masterclasses plaats. U wordt omringd door jonge musici, die voor u een meesterproef gaan afleggen, aangezien de classes openbaar zijn. Na het welkomstdrankje krijgt u al de eerste muziektoelichtingen van Wouter Schmidt. Aansluitend gezamenlijk diner in het hotel.

dag 2 zaterdag 1 juli

Dag 2: zaterdag 1 juli

Vanochtend kunt u een koffieconcert bijwonen in het sfeervolle kerkje van Bantry, waar het ensemble ‘The young and extremely talented’ Quator Zaïde, dat uit vier Franse jongedames bestaat, twee klassieke strijkkwartetten ten gehore brengt van Haydn en Mozart. De middag is ter vrije besteding, misschien een mooie gelegenheid om een masterclass bij te wonen of een duik te nemen in het zwembad van het hotel? ’s Avonds, na het diner, vindt er een zeer afwisselend geprogrammeerd concert plaats, waarbij o.a. onze Nederlandse meesteraltvioliste Dana Zemstov acte de présence zal geven. Dit concert in Bantry House kunnen wij u van harte aanbevelen.

dag 3 zondag 2 juli

Dag 3: zondag 2 juli

Vandaag kunt u zich de hele dag zoveel aan muziek laven als u wilt. Er staan immers verschillende mooie concerten op diverse locaties op het programma. Tijdens een koffieconcert in de St. Brendan's Church kunt u luisteren naar onze Nederlandse cellist Pieter Wispelwey, die drie cellosuites van J.S. Bach voor zijn rekening zal nemen. Een goed gebruik is om na het concert in de plaatselijke pub te lunchen. "De vis komt nog haast spartelend op uw bord". Na het diner vindt ons eerste gemeenschappelijke avondconcert plaats in Bantry House. Niet alleen hoort u deze avond de Ierse première van Shulamin Ran’s compositie voor strijkkwartet, ook kunt u genieten van Brahms’ heerlijke eerste pianotrio en een strijkkwartet van Sjostakovitsj. Voor wie er dan nóg geen genoeg van heeft, is er iedere avond ook nog een 'late night' concert. Vanavond kunt u zich mee laten slepen op de klanken van ‘Hollywood Songbook’ van Hanns Eisler.

dag 4 maandag 3 juli

Dag 4: maandag 3 juli

Vandaag alleen 's avonds een concert, want u gaat op excursie. Door het mooie landschap maakt u een tocht naar Glengarriff, van waaruit u naar het Garinish Island vaart. Dit eiland is dankzij de warme Golfstroom en de veenachtige grond uitgegroeid tot een paradijselijk tuineiland, waar altijd bloemen bloeien. Tijdens onze oversteek ziet u allerlei kleine eilandjes, waar zeehonden zich in de zon liggen te koesteren! Teruggekomen aan de wal, zal Wouter Schmidt aan het eind van de middag een toelichting houden over het spectaculaire avondconcert van die avond, dat plaats vindt in Bantry House. U luistert o.a. naar het befaamde Doric Quartet, dat samen met de wereldberoemde pianist Julius Drake het meesterlijke pianokwintet van Edward Elgar ten gehore zal brengen. En ook Pieter Wispelwey is weer van de partij! Onder het genot van een drankje blikt u na afloop van dit concert terug op de muzikale dagen in West Cork.

dag 5 dinsdag 4 juli

Dag 5: dinsdag 4 juli

Op deze laatste ochtend in Bantry kunt u nog een masterclass bijwonen in het hotel of het koffieconcert van cellist Pieter Wispelwey bijwonen, waarbij hij ‘de andere 3 cellosuites’ van Bach zal spelen. Na de lunch maakt u op weg naar de stad Cork een mooie tocht langs de kust. De fantastische natuur met prachtige vergezichten en luchten, waarin je altijd weer nieuwe dingen kunt ontdekken, is indrukwekkend. Zo wordt er onderweg gestopt bij de beroemde ‘Dromberg Stone Cirkel’, ook wel gekend als ‘het Altaar van de Druïden’. De cirkel bestaat uit 17 stenen, 16 staande en een liggende, en heeft een doorsnede van 9 meter. Deze megalithische steencirkel, uit het begin van het christelijke tijdperk, is een van de best bewaarde van heel Ierland. De stenen staan op een rivierterras dat uitkijkt over een vallei. Aan het eind van de middag arriveert u in het hotel in Cork. Het diner is vrij vanavond, Wouter voorziet u graag van restauranttips.

dag 6 woensdag 5 juli

Dag 6: woensdag 5 juli

Na het ontbijt maakt u een kennismakingswandeling met een gids door het centrum van Cork, de tweede stad in grootte van Ierland. De stad ligt aan de oevers van de rivier de Lee en het stadscentrum ligt op een eiland tussen twee kanalen. De stad heeft twee grote kathedralen: St. Mary's Cathedral de kathedraal van het bisdom van de Church of Ireland en St. Finbar's Cathedral die zetel is van het Rooms-Katholieke bisdom Cork en Ross. Het moderne Cork Opera House is een van de weinige in zijn soort in Ierland. Het centrum van de stad kan zich qua architectuur meten met Dublin en Belfast en het is leuk om een wandelingetje te maken over de levenidge – overdekte – English Market. Na de afscheidslunch in Cork vliegt u vanaf het vliegveld van Cork weer terug naar Amsterdam. Aankomst op Schiphol ca. 20.00 uur.

Programmawijzigingen voorbehouden.

Uw reisbestemming

Ierland

Ierland
Bantry, Ierland
Bekijk op Google

Prijsinformatie

Let op: per 10 februari is het programma van deze reis gewijzigd ten opzichte van onze brochure. Er is een extra nacht Cork toegevoegd van 4 t/m 5 juli. De reis is dan ook 6 dagen i.p.v. 5 dagen. Deze wijziging was noodzakelijk i.v.m. een vluchtwijziging.

Hannick, dus veel inclusief:
 

 • Uitstekende categorie zitplaatsen voor 3 festivalconcerten
 • Verblijf (4 overnachtingen) in het centraal gelegen 4-sterrenhotel Maritime incl. ontbijtbuffet
 • Verblijf (1 overnachting) in het Jury's Inn Cork, een centraal gelegen 3-sterrenhotel incl. ontbijtbuffet
 • Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de diners/lunches buiten de deur
 • Boeiende muziekinleidingen door uw Hannick-reisleider
 • Vlucht met Aer Lingus
 • 3 x diner
 • 3 x lunch
 • Transfers per luxe touringcar
 • Excursies en entrees

Reissom: € 1.537,- p.p.
Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 245,-

Exclusief:
Calamiteitenfonds € 2,50 en reserveringskosten € 25,- per factuur.

Muziekprogramma:
Inclusief:
02 jul: Koffieconcert (11:00)
02 jul: Avondconcert
03 jul: Avondconcert

Optioneel:
1 jul: Koffieconcert (11:00)
1 jul: Avondconcert
2 jul: Late night concert (22:30)

prijs €1.537,00 p.p. Boek deze reis

Reisinformatie

U verblijft in het 4-sterrenhotel Maritime in Bantry.
Het Maritime Hotel is prachtig gelegen aan de rand van het water en biedt een ononderbroken uitzicht op de zee over Bantry Bay. In het Maritime Hotel vindt u alles wat u maar kunt verlangen voor een korte vakantie of een langer verblijf. U kunt uzelf verwennen met een ontspannen vakantie of een chique evenement organiseren. De faciliteiten in het Club Maritime recreatiecentrum zijn chique, hoe hoog uw eisen ook mogen zijn. Club Maritime beschikt over een groot zwembad, sauna, stoombad, bubbelbad en fitnessruimte.
Ligging: in het centrum van Bantry, op loopafstand van de plaatsen waar de concerten worden gehouden.

 

Jury's Inn - Cork (3-sterren)
Het Jury's Inn is een mooi 3-sterrenhotel gelegen aan de rivier de Lee. Het hotel beschikt over een bar en een restaurant. De kamers zijn ruim en hebben een moderne inrichting. De kamers zijn voorzien van tv, en koffie- en theefaciliteiten. Ieder kamer heeft een ruime badkamer waar toiletartikelen beschikbaar zijn.
Ligging: op ca. 10 minuten lopen van het historische centrum met o.a. de English Market.

 

U vliegt met de Ierse vluchtmaatschappij Aer Lingus.

Heenreis 30 juni:  09.20 - 10.05 uur
Terugreis 5 juli: 17.15 - 20.00 uur

schemawijzigingen voorbehouden

LET OP: de terugvlucht is nu een dag later als het originele programma gepubliceerd in onze reisgids.

Vanaf acht weken voor vertrek zijn wij veelal genoodzaakt niet geboekte vliegtuigstoelen terug te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Vanaf dat moment bestaat de mogelijkheid dat wij alleen nog tickets in een duurdere tariefklasse kunnen boeken, waardoor wij u een vluchttoeslag moeten doorberekenen. Uiteraard wordt u in dat geval bij boeking hierover geïnformeerd.

Reviews door onze klanten

Reviews

9,2/10 | 151 beoordelingen
99% van onze klanten beveelt dit bedrijf aan.
99% van onze klanten beveelt dit bedrijf aan.

Muziekreis naar Leipzich

M.M.Vis 21-02-2017
Beveelt u ons aan? Ja
Hoe heeft u uw reis ervaren?
Het was mijn eerste keer met Hannick, maar ik heb spijt, dat ik het nu pas ontdekt heb!!
lees beoordeling

Verona

Boelen 28-07-2016
Beveelt u ons aan? Ja
Hoe heeft u uw reis ervaren?
Geweldig
lees beoordeling