Hannick Muziekdag in 's-Hertogenbosch

HomeblogHannick Muziekdag in 's-Hertogenbosch

De traditionele Hannick Muziekdag vindt dit jaar plaats op vrijdag 14 september. De locatie is Theater aan de Parade, gelegen in het hartje van ’s-Hertogenbosch. In dit sfeervolle theater wonen de klanten van Hannick een openbare masterclass bij. Vier geselecteerde jonge zangers krijgen in deze masterclass les van de wereldberoemde sopraan Kiri Te Kanawa.

 

Bekijk of boek de muziekdag

 

Het Internationaal Vocalisten Concours

In september 2018 staat ’s-Hertogenbosch weer in het teken van het wereldberoemde Internationaal Vocalisten Concours (IVC). Muziek, competitie, spanning, uitwisseling en ontmoetingen zijn de ingrediënten van dit internationale spektakel. Al jaren biedt het IVC een podium aan talentvolle klassieke zangers om zich te presenteren aan een internationale jury, casting directors, concertdirecties en impresario’s, media, en concert- en theaterpubliek. Daarnaast is er prijzengeld te verdelen en zijn er diverse engagementen te winnen. Het Internationaal Vocalisten Concours wordt wereldwijd gezien als een gerenomeerd en bekend evenement.

Wereldsterren

Het IVC heeft reeds 64 jaar wereldsterren van de opera voortgebracht. Nelly Miricioiu, Thomas Hampson, Viorica Cortez, Measha Brueggergosman, Pretty Yende en Lenneke Ruiten (om er maar een aantal te noemen) hebben hun eerste stappen naar een grootse carrière hier gezet. De Juryvoorzitter van de 52e editie in het Theater aan de Parade is in 2018 niemand minder dan Dame Kiri Te Kanawa.

 

 

Dame Kiri Te Kanawa

Dame Kiri Te Kanawa verwierf internationale roem na haar sensationele debuut in 1971 als de Gravin in Mozarts Le Nozze di Figaro in het Royal Opera House Covent Garden te Londen. Vanaf dat moment groeide zij in korte tijd uit tot de top van de internationale opera en ontwikkelde ze zich tot een van de meest beroemde sopranen ter wereld. Kiri Te Kanawa is geboren in Nieuw-Zeeland en stamt af van de Maori aristocratie. Na haar overweldigende debuut openden de deuren van de grote operahuizen overal ter wereld zich voor haar. Zij ontving in 1982 de titel ‘Dame Commander of the British Empire’.


Een masterclassbijwonen van dichtbij

Dame Kiri Te Kanawa zal op vrijdag 14 september vanaf 19.30 uur haar schat aan kennis over klassieke zang met een aantal getalenteerde jonge deelnemers in een masterclass delen. U kunt haar van heel nabij meemaken. Deze masterclass belooft één van de hoogtepunten van het concours te worden en was in een vorige editie volledig uitverkocht. Natuurlijk heeft Hannick Reizen voor u de beste plaatsen in het theater gereserveerd, u zit eerste rang!

Het wordt vooral een gezellige dag

U reist op eigen gelegenheid naar ’s-Hertogenbosch. Na de ontvangst met koffie, thee met een originele Bossche Bol wordt u welkom geheten door Hannick Reizen. Vervolgens zal Classical Music Manager Wouter Schmidt een korte lezing houden en vertelt festivaldirecteur Annett Andriesen over haar ervaringen met het concours. Ook blikt Andriesen vooruit op de masterclass van die avond. Tussendoor is er tijd om persoonlijk kennis te maken met enkele medewerkers en reisleiders van Hannick Reizen. Na het buffetdiner volgt dan tenslotte de masterclass.

KOMT U OOK NAAR DE HANNICK MUZIEKDAG? NOTEER 14 SEPTEMBER IN UW AGENDA!

 

Bekijk of boek de muziekdag

Bekijk hier al onze meerdaagse muziekreizen.

Wilt u reageren op deze blog? Laat dan hieronder een bericht achter..

 

Brochure aanvragen