Milaan: in de voetsporen van Giuseppe Verdi

HomeblogMilaan: in de voetsporen van Giuseppe Verdi

Als je tegen een operaliefhebber het woord ‘zwaan’ zegt, denkt hij niet als eerste aan het dier, maar aan de grootste opera-maestro van negentiende-eeuws Italië: Giuseppe Verdi. Verdi’s sierlijke stijl van dirigeren leverde hem namelijk de bijnaam ‘Zwaan van Busseto’ op.

Brochure muziekreizen

 

De 'Zwaan' van de opera

‘Zwaan’ was voor Verdi geen geuzennaam, maar een liefkozende omschrijving die zijn nobele composities eer aandeed. Dat gold destijds, in de periode dat Milaan haar hoogtijdagen in de opera beleefde, maar ook vandaag de dag, want de opera’s van Verdi zijn nog altijd zeer geliefd.


Tragiek bleef Verdi in zijn leven allerminst bespaard. Zijn twee kinderen stierven op jonge leeftijd, evenals zijn echtgenote Margherita, en hij raakte verwikkeld in diverse rellen en schandalen. Ondanks diverse omzwervingen bleef Verdi altijd terugkeren naar de stad die hij als zijn thuishaven beschouwde: Milaan.

De akoestiek van La Scala

Voor wie in de voetstappen van Italië’s grootste operacomponist wil treden, is Milaan de ideale bestemming. Hier schreef hij zijn beste composities, waarvan het magistrale Otello met verve ‘de volmaakte opera’ wordt genoemd. Vooral een bezoek aan het beroemde operahuis La Scala is voor de Verdi-liefhebber een echte must. Hier liet Verdi zich inspireren door de operavoorstellingen van Bellini. En hier kunt ook u de sublieme akoestiek van de mooiste operazaal ter wereld ervaren. Milaan biedt voor de cultuurliefhebber echter nog veel meer dan de opera. De stad kent vele musea, theaters en historische hotspots die ruimschoots de moeite waard zijn. 

Houdt u het liever eenvoudig? Geniet dan van een overheerlijke Italiaanse cappuccino op een terrasje in de oude binnenstad. Of maak een ontspannende wandeling terwijl de oranjerode namiddagzon over het domplein schijnt.

Bekijk onze muziekreizen naar Italië

Wilt u reageren op deze blog? Laat dan hieronder een bericht achter..

Brochure aanvragen