Reisverslag Köthener Bachfesttage

HomeblogReisverslag Köthener Bachfesttage

Onze reisleider Onno Verschoor, is van 30 augustus t/m 3 september op reis geweest naar Saksen-Anhalt voor het bijwonen van concerten tijdens de Köthener Bachfesttage. Tijdens deze reis zijn er concerten bijgewoond in de St. Jakobskirche, de St. Agnuskirche en de Johann-Sebastian-Bach-Saal. Deze editie stond het festival in het teken van de 333ste geboortedag van de muzikale grootmeester J.S. Bach. De groep kon dit jaar genieten van onder andere het Ensemble Cinquecento, Midori Seiler (op viool én muzikale leiding), het Nederlands Kamerkoor, Valer Sabadus en Ragna Schirmer. 

Lees hieronder het reisverslag van Onno Verschoor

Een Bach bedevaartsoord

Köthen is als een bedevaartsoord voor Bach-liefhebbers! Wat een schitterende muziek hebben we er kunnen beluisteren. Het concert met Bach-motetten, gezongen door ons “eigen” Nederlands Kamerkoor was een hoogtepunt.

Schloss Köthen

Met onze reisleider hebben wij het het slot van Köthen bezocht. Het slot, nu grotendeels een museum, ademt nog helemaal de sfeer van Bachs tijd. U kunt u voorstellen wat een inspiratievolle werkomgeving dit voor Bach moet zijn geweest. Bach woonde een aantal jaar in het slot van Köthen, waar hij tot hofkapelmeester was benoemd. Hier schreef hij de Brandenburgse Concerten en Das Wohltemperierte Klavier.

Afbeeldingsresultaat voor Schloss köthen

 

Bauhaus

Naast die van Bach, hebben we een andere belangrijke B, die van het Bauhaus in Dessau, kunnen ervaren. Het belangrijke centrum voor moderne architectuur van de jaren ’20 en ’30 bruiste ook nu van activiteiten in de aanloop naar het Bauhaus-jaar 2019. Belangrijke kunstenaars als Gropius, Kandinsky en Klee waren verbonden aan dit instituut. We maakten een deel van de festiviteiten mee, die georganiseerd werden in het weekend.

 

Das Gartenreich Dessau-Wörlitz

Al met al een afwisselende cultuurreis, die afsloot met een romantische gondelvaart in Wörlitz, dat deel uitmaakt van het 'Gartenreich', UNESCO-werdelderfgoed. Heerlijk ontspannen langs de Engelse parken en Schloss Wörlitz. Het 'Gartenreich' is een groot parklandschap bestaande uit verschillende (Engelse) parken, paleizen en monumenten.

Schloss Oranienbaum

 Johannbau Dessau

Wilt u graag reageren op deze blog of heeft u vragen over een volgende muziekreis naar de Köthener Bachfesttage, gebruikt u dan onderstaand formulier of bel ons op 070-3191929.

Brochure aanvragen