Verona: ballet en opera van hoog niveau op het Arena Opera Festival 2018

HomeblogVerona: ballet en opera van hoog niveau op het Arena Opera Festival 2018

In de laars van Italië ligt het mooie Verona. Dit is de stad van de liefde, de bruggen en opera! Het Arena Opera Festival 2018 wordt jaarlijks georganiseerd en trekt ruim 370.000 bezoekers naar de stad. Als opera- en cultuurliefhebber mag je dit festival niet missen.

 

Brochure aanvragen

 

Met opera’s van Bizet, Verdi en Puccini weet het Arena Opera Festival ook dit jaar weer voorstellingen van hoog niveau te brengen. Bekijk, beluister, proef en ervaar zelf al even wat er voor 2018 op het programma staat.

De zes highlights voor 2018 zijn….


Carmen: Deze vurige opera, gecomponeerd door Georges Bizet, gaat over Carmen en de liefde. In vier bedrijven wordt het verhaal tot aan haar tragische dood bezongen en uitgebeeld. De passionele moord wordt gepleegd door Don José, die het niet kan verkroppen dat Carmen kiest voor stierenvechter Escamillo.

Aida: Guissepe Verdi neemt je in Aida helemaal mee naar het oude Egypte. In vier akten vertelt deze opera een tragisch verhaal over oorlog, loyaliteit en liefde. Prinses Amneris, dochter van de Egyptische farao, is ontzettend verliefd op legerkapitein Radames. De liefde is niet wederzijds, want hij valt op Aida. In Egypte is Aida slavin van prinses Amneris, maar niemand daar weet dat ze eigenlijk de dochter van de koning van Ethiopië is. Juist Egypte en Ethiopië zijn met elkaar in oorlog. Aida wordt verscheurd door haar gevoelens van liefde voor haar vaderland en de liefde voor Radames. Uiteindelijk wint Egypte de oorlog door Radames en krijgt die de hand van prinses Amneris. Radames is niet blij en wil Aida. Als Amneris dit ontdekt wordt Radames beschuldigt van verraad en opgesloten in een tombe. Hier komt hij samen met Aida, die sterft in zijn armen.


Turandot: Het sprookje Turandot stamt al uit de 13e-eeuw en vormde de basis voor de Italiaanse componist Giacomo Puccini. Hij wist er vlak voor zijn dood een opera van te maken. Het sprookje gaat over prinses Turandot, die alleen wil trouwen met de man die drie opdrachten goed weet te voltooien. Lukt het hem niet dan wordt hij publiekelijk onthoofd. De prins van Perzië lukt het niet, maar Calaf lukt het wel. Hij wacht het juiste moment af, vertelt dan zijn ware naam en wint haar hart. Ze kiest hem.

Nabucco: Gebaseerd op het toneelstuk Nabucodonosor vertelt de opera Nabucco over het Bijbelse drama en de intriges rondom Nebukadnezar. Hij was op dat moment de heerser van het Babylonische Rijk. De opera betekende voor de jonge Guiseppe Verdi een doorbraak. Vooral door de gepassioneerde muziek in de opera verkreeg hij in 1842 internationale bekendheid.

Il Barbiere di Siviglia (de barbier van Sevilla): Met deze opera vestigde de Italiaanse componist Gioachino Rossini zijn naam definitief. In het verhaal is de graaf van Almaviva verliefd op Rosina, maar hij komt niet in haar buurt doordat haar voogd genaamd dokter Bartolo hem bij haar weg blijft houden. Pas met de hulp van Figaro, de barbier van Sevilla en een vernuftige verleider, weet hij bij Rosina te komen. Het lukt uiteindelijk ook om met z’n drieën te vluchten. Aan het einde van de opera trouwt Rosina met de graaf van Almaviva.Roberto Bolle and friends:
Klassiek ballet van het hoogste niveau, want aan deze opvoering doen de beste dansers wereldwijd mee. De choreography is speciaal gemaakt voor de Arena di Verona.  

Reis af naar Italië

Hannick Reizen biedt een reis op maat aan naar Verona. Speciaal om het Arena Opera Festival 2018 mee te kunnen maken is er van 28 juni tot en met 1 juli een reis samengesteld, waarbij tickets voor het festival inbegrepen zijn. Binnen Italië heeft Hannick Reizen nog meer bijzondere muzikale reizen. 

Bekijk het complete aanbod van muzikale reizen naar Italië nu!

Wilt u reageren op deze blog? Laat dan hieronder een bericht achter..

Brochure aanvragen