De achtergrond van Hannick-reisleider Albert-Jan Roelofs

Albert-Jan volgde masterclasses bij Gustav Leonhardt, Ton Koopman en Harald Vogel.
Naast veel concerten in Europa gaf hij recitals in Azerbaijan, Brazilië, China, Nieuw-Zeeland, Australië en USA.

Door Albert-Jan zijn rijke ervaring in en diepgaande kennis van historische uitvoeringspraktijk – hij studeerde muziekwetenschap aan de Rijksuniversiteit Utrecht – staat Albert-Jan Roelofs inmiddels bekend als specialist in de interpretatie van muziek uit de 17e en 18e eeuw.

Hij is een graag geziene gast op internationale festivals voor Oude Muziek (Utrecht, Berlijn, Irsee, Canberra, Combrailles, Londen) en jury-lid van concoursen (Premio Bonporti, Rovereto, Italië) en werkte samen met o.a. Gustav Leonhardt, Bruno Weil, Michael Chance, Elizabeth Wallfisch en Jaap ter Linden.

Als continuo-speler trad hij op met o.a. het Canadese barokorkest Tafelmusik en The Wallfisch Band (waarvan hij mede-oprichter was).

Op diverse cd’s is hij te beluisteren in muziek van Sweelinck, Buxtehude, Telemann, Scarlatti, Duphly, Louis en Francois Couperin; zijn opname van Johann Sebastian Bach’s Die Kunst der Fuge ontving lovende recensies.

Naast zijn concertpraktijk was Albert-Jan Roelofs tot medio 2020 werkzaam als organist co-titulair van de Kathedrale Basiliek St. Bavo te Haarlem.

Albert-Jan vergezelt u heel graag op uw reis door de muziek! Vraag hier uw brochure aan!

Enkele woorden van Albert-Jan Roelofs over zijn reizen

“Niet één, maar twee concerten van het vermaarde Mariinsky orkest o.l.v. Gegiev; Wagner in het Liceu!’ En dat in de stad die in ‘De schaduw van de wind’ heel veel geschiedenis schreef. Ik sta te popelen.” (prachtig muziekfestival in Barcelona)

“Bruisende hedendaagse architectuur en prikkelende muziek: Bilbao loopt over van vitaliteit. Een bevoorrechte bestemming. Ik verheug mij erop.” (Bilbao, het mekka voor elke kunst-, architectuur- en muziekliefhebber)

Persoonlijke boodschap van Hannick-reisleider Albert-Jan Roelofs

Albert-Jan heeft speciaal voor u een clipje gemaakt over zijn bezigheden in coronatijd. 

Deze reisleid(st)er begeleidt de volgende muziekreizen:

Bekijk deze reis
7-daagse Muzikale Kerstcruise over de Romantische Rijn
7-daagse Cruise, vertrek 22 december
Bekijk deze reis
6-daagse Muzikale Oud & Nieuwcruise met topmusici
6-daagse Cruise, vertrek 28 december
Bekijk deze reis
12-daagse Muzikale Kerst- en Oud & Nieuwcruise over de Rijn
12-daagse Cruise, vertrek 22 december
Brochure aanvragen