De achtergrond van Hannick-reisleider André Gillieron

Mijn eerste kennismaking met Hannick Reizen dateert al van heel wat jaren geleden. Ik werd toen door Hannick Reizen gevraagd een aantal opera- en muziekreizen naar Italië te begeleiden. Wat een prachtige ervaring was dat! Zo kwamen het Muziektheater in Turijn, de Scala in Milaan, het Puccini Festival in Torre del Lago en het Sferisterio Opera Festival in Macerata op mijn weg. Een mooi vervolg op de periode waarin ik vele jaren reizen over de hele wereld heb mogen begeleiden. Tevens heb ik tien jaar in Italië gewoond, waarvan het grootste deel in Rome. In die tijd heb ik veel Nederlandse vakantiegangers kennis kunnen laten maken met dit bijzondere land met haar vele cultuurhistorische hoogtepunten.

Mijn eigen muziekinteresse heeft de laatste jaren vorm gekregen door in een bekend Gouds koor te zingen. Alleszins een hoop bagage om mee te nemen op reis met Hannick Reizen!

Ik vergezel u heel graag op uw reis door de muziek! Vraag hier uw brochure aan!

Enkele woorden van André Gillieron over zijn reizen

“De prachtige stad Parma maakte al jaren geleden op mij een onuitwisbare indruk. Bijzonder is ook dat Verdi onlosmakelijk met deze stad verbonden is. Een unieke gelegenheid dus om het Verdi festival te mogen bijwonen in deze charmante stad in Noord-Italië.” (Verdi’s meesterwerken in Parma)

Een greep uit de ontvangen klantenreacties over Hannick-reisleider André Gillieron

Mevr. J.C. Kerkhoff-vd. Elsken n.a.v. Kerstreis naar Milaan:
Reisleider André Gillieron was zeer actief bij het verwerken van de problemen.

Mevr. A.C.M. Droz-Brans n.a.v. kerstreis naar Milaan:
André is een bijzonder aardige man die ons met zorg heeft begeleid. Was ook altijd bereikbaar.

Dhr. Bruinsma over André Gillieron:
André was pro-actief, hulpvaardig, lette goed op en zijn muziekinleidingen waren van behoorlijk niveau

Dhr. B.P. de Groot n.a.v. de reis naar Busseto & Verona:
André was zeer betrokken bij de groep met veel geduld en boeiende voorlichting.

Hannick-reisleider André Gillieron

Interview met Hannick-reisleider André Gillieron

We legden André zeven vragen voor, van zijn favoriete reis tot aan zijn bezigheden in coronatijd. 

1 – Wanneer maakte je je eerste reis voor Hannick Reizen en hoeveel reizen heb je inmiddels geleid, André?
Mijn eerste reis was een busreis(!) naar het Opera Festival in het Sferisterio theater in Macerata in de Marche in 1995. In totaal heb ik inmiddels 16 reizen begeleid.

2 - Wat is je mooiste reis geweest?
Dat was het Baroque Festival in 2016 op Malta, met een zestal bijzondere concerten, waarvan het Requiem van Jomelli en de kennismaking met opera suites van Rameau mij het meest zijn bijgebleven.

3 - Wat is je favoriete bestemming?
Dat is en blijft Verona, met het Verdi operafestival in de Arena. Deze reis heb ik al vele malen mogen begeleiden. De combinatie van opera en de schitterende stad Verona blijkt voor de gasten altijd weer een onvergetelijke ervaring te zijn.

4 - Welke reis moeten onze klanten absoluut maken?
Dat kan niet anders zijn dan het operafestival in Verona!

5 - Wie is je lievelingscomponist?
Dat is een moeilijke keuze, omdat ik er meer dan één heb. Dat zijn in de eerste plaats Giuseppe Verdi voor wat betreft de opera en Johann Sebasian Bach. Beiden vragen geen nadere toelichting. Sinds mijn reis naar het Baroque Festival op Malta is daar Jean-Philippe Rameau bijgekomen. Hij werd beroemd door ondere andere de ‘Traité de l’ harmonie’, zijn studie van de functionele harmonieleer. Maar hij is tevens beroemd geworden door zijn prachtige suites, opera’s en (opera)balletten. Na een nadere verdieping in de Franse barokmuziek is daar voor mij de (van geboorte Italiaanse!) componist en voorloper van Rameau, Jean-Baptiste Lully (Giovanni Battista Lulli) aan toegevoegd. Hij is bekend als componist van gestileerde (hof)muziek, maar beroemd als grondlegger van de Franse opera.

6 - Wat is je lievelingscompositie?
Ein Deutsches Requiem van Johannes Brahms. Het bijzondere aan dit werk, waar hij maar liefst vijftien jaar aan gewerkt heeft, is dat Brahms hiermee een voor iedereen begrijpelijke niet-liturgische dodenmis wilde componeren. Tevens heeft Brahms met deze compositie, anders dan bij bijna alle andere requiems, de nadruk gelegd op de overlevenden in plaats van op de overledene.

7 – Waar houd je je zoals mee bezig in het dagelijks leven in het algemeen en tijdens deze coronacrisis in het bijzonder?
Ik zorg als voorzitter van de Volksuniversiteit Gouda met mijn collega’s jaarlijks voor een aantrekkelijk cursusprogramma. Ik draag als koorlid en voorzitter van de Sponsorcommissie van het koor Toonkunst Gouda bij aan het voortbestaan van dit koor. Mijn grootste hobby is mijn hobbytuin; de beste manier om tot jezelf te komen!

Hannick-reisleider André Gillieron

Brochure aanvragen