De achtergrond van Hannick-reisleider Henriët Gerritse-Griffioen 

Muziek is mijn passie en loopt als een rode draad door mijn leven. Na mijn twee studies aan het Sweelinck Conservatorium (Schoolmuziek en Piano) en de studie Muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht heb ik met veel plezier de HOVO-muziekcursussen aan de VU verzorgd. Daarnaast heb ik als programmasamensteller Radio-4 en als docent muziekgeschiedenis aan het Conservatorium van Rotterdam veel repertoirekennis opgedaan. Sinds 2008 heb ik in Laren mijn eigen MuziekInstituut Griffioen, waar ik in kleine groepen cursussen geef over diverse onderwerpen uit de westerse muziekgeschiedenis.

Ik geniet ervan om in een brede context over de muzikale achtergronden te vertellen waardoor een concert of opera nog meer diepgang krijgt. Juist tijdens een muziekreis is daarvoor alle gelegenheid. Ik verheug me erop u te mogen begeleiden door de fascinerende wereld van de klassieke muziek.

Ik vergezel u heel graag op uw reis door de muziek! Vraag hier uw brochure aan! 

Enkele woorden van Henriët Gerritse-Griffioen over haar reizen

“Het is meer dan terecht dat mijn grote held Beethoven een eigen festival heeft. Samen met u dompel ik me graag onder in zijn schitterende muziek.” (muzikaal genieten in Bonn)

“Een zeer diverse programma met ballet, opera en oratorium. Én natuurlijk met Franse chansons in een echt café-chantant. Dat is wel wat je noemt: Joyeux Noël!” (kerst in Parijs)

“Na een spannende opera van Prokofjev en een gevarieerd oudejaarsconcert starten we het nieuwe jaar met Beethoven’s Negende Symfonie. Zo worden ‘Alle Menschen Brüder’!” (Oud & Nieuw in Berlijn)

“Voor mij een droomreis: Giulio Cesare met Jaroussky in La Scala én dan ook nog het Requiem van Verdi. Zoveel schoonheid in vier dagen.” (La Scala: Jaroussky en Mehta in La Scala van Milaan)

Hannic-reisleider Henriët Gerritse-Griffioen

Persoonlijke boodschap van Hannick-reisleider Henriët Gerritse-Griffioen

Deze reisleid(st)er begeleidt de volgende muziekreizen:

Bekijk deze reis
Kamermuziek op het eiland Rügen
6-daagse Touringcarreis, vertrek 16 oktober
Bekijk deze reis
Bizets opera Carmen in het Friese weiland
3-daagse Touringcarreis, vertrek 4 augustus
Bekijk deze reis
Oranjewoud Festival in Friesland
4-daagse Touringcarreis, vertrek 19 augustus
Bekijk deze reis
Kamermuziekfestival Schiermonnikoog
5-daagse Touringcarreis, vertrek 4 oktober
Brochure aanvragen