Leo den Oudsten gaf in 1999 na de voltooiing van zijn studie muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht zijn werkzame leven een andere richting. De musicoloog geeft sinds die tijd talrijke muzieklezingen, operacursussen en inleidingen, onder andere voor het Parktheater, de Bibliotheek in Eindhoven en voor de Hoger Onderwijs Voor Ouderen (HOVO). "Eigenlijk wil ik mij zo breed mogelijk opstellen als het gaat om muziek. Maar als ik moet kiezen, zou mijn specialisatie zonder enige twijfel opera zijn. Opera heeft zoveel te bieden, meer dan muziek alleen en dat is wat ik juist zo aantrekkelijk vind. Graag wil ik mijn kennis delen met anderen en ik vind het leuk om het uit te dragen".

Als reiziger laat hij zich evenmin beperken. Vele beroemde theaters en concertzalen in Europa heeft hij bezocht als reisleider van onze muziekreizen. Kortom, muziek en reizen zitten hem in het bloed.

Sinds het begin van 2013 verzorgt Leo een radio programma op een lokale TV- en radiozender in Eindhoven (Studio 040) op een aantal zondagen in het jaar. Hij stelt het programma samen en presenteert het live voor de microfoon.

 

 

Deze reisleid(st)er begeleidt de volgende muziekreizen:

Bekijk deze reis
Operettereis naar Bad Ischl
8-daagse Touringcarreis, vertrek 5 augustus
Bekijk deze reis
Lezersreis Telegraaf: Der Fliegende Holländer in Bilbao
5-daagse Vliegreis, vertrek 21 januari
Brochure aanvragen