De achtergrond van Hannick-reisleider Onno Verschoor

Mijn levensmotto is "muziek is de adem van alles". Ik zie het als mijn roeping om anderen daarvan zoveel mogelijk te laten meegenieten. En wat is er mooier om u mee te nemen naar prachtige concerten, uitvoeringen en voorstellingen op inspirerende plaatsen?
 
In 1989 studeerde ik af aan het Conservatorium C. Huygens te Zwolle en het Koninklijk conservatorium in Den Haag. Mijn passie bracht me niet alleen in aanraking met veel prachtige muziek, maar ook reisde ik in Europa en trad ik op met tal van bijzondere persoonlijkheden, van wie ik veel opstak. Eén van mijn grote inspiratoren is de grootmeester Bach. Dankzij hem en - niet te vergeten - Frans Brüggen, besloot ik blokfluit te studeren en me te specialiseren op de barokhobo. Ik kan me niet herinneren hoeveel passies en kerstoratoria ik ondertussen heb uitgevoerd!

Dat neemt niet weg dat ik een "veelvraat" ben, die ook thuis is in andere muziekstijlen. Ik draag op een zo breed mogelijke manier mijn cultuurkennis over op anderen. Jaarlijks organiseer ik met leden van mijn orkest Accademia Amsterdam een gezellige zomercursus muziek, dans en kunst in Perugia (Italië). Daar, en tijdens de concerten die ik geef, is het een feest te merken dat anderen door de muziek en entourage geïnspireerd zijn geraakt.

Ook bij Hannick Reizen neem ik u graag mee naar en door verrijkende muzikale werelden. Ik streef ernaar een bijdrage te leveren waardoor u nóg meer van de muziek en de reis geniet.

Ik vergezel u heel graag op uw reis door de muziek! Vraag hier uw brochure aan!

Enkele woorden van Hannick-reisleider Onno Verschoor over zijn reizen

“Weimar, stad vol van muziektraditie die teruggaat tot de jonge Bach. Omdat is als musicus deze componist koester, is dit voor mij een bijzondere stad.” (authentieke kerstsfeer in Weimar)

“Boedapest: dé muziekstad van Europa waar alle muziekstijlen samenkomen. Van zigeunermuziek tot opera. Ik neem u mee naar de schitterende Franz Liszt Academie, die alleen al vanwege de architectuur de moeite waard is.” (vier Oud & Nieuw aan de Donau)

“Wist u dat deze promenadeconcerten al georganiseerd worden sinds 1895? Engeland heeft een lange traditie van grote publiekstrekkers. Denk eens aan ‘popidool Händel met zijn ‘Royal Fireworks’. Ik vertel u er graag over!” (The Last Night of The Proms in London)

Hannick-reisleider Onno Verschoor 

 

 

 

 

Deze reisleid(st)er begeleidt de volgende muziekreizen:

Bekijk deze reis
Vuurwerk & champagne met uitzicht op de Donau
5-daagse Vliegreis, vertrek 29 december
Bekijk deze reis
Anna Netrebko in Brussel
3-daagse Touringcarreis, vertrek 17 november
Bekijk deze reis
Angela Gheorgiu in Luik
3-daagse Touringcarreis, vertrek 25 september
Brochure aanvragen