De achtergrond van Hannick-reisleider Pieter Prick

Na zijn studie natuurkunde aan de HTS in Eindhoven, studeerde Pieter Prick van 1972-1979 fluit bij Frans Vester aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Van 1980 tot 1996 was hij als programmamaker/producer/regisseur verbonden aan de afdeling Klassieke Muziek van de AVRO, met als hoofdtaak het programmeren van de omroeporkesten en registratie van de landelijke orkesten waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest. In die periode was hij onder meer vast panellid van het programma Discotabel en regisseur van grote klassieke evenementen zoals het Mahlerfeest in  Amsterdam.

Van 1996 tot 2005 was hij algemeen/artistiek directeur van het Orkest van het Oosten met Jaap van Zweden als chef-dirigent en tijdelijk ook algemeen directeur van het Conservatorium in Enschede.

In 2005 richtte hij Pioneers in Culture op, waarin allerlei activiteiten worden ontplooid op velerlei gebied in de klassieke muziek, zoals  management ad interim, vertegenwoordiging van musici, ensembles en orkesten en opzetten van eigen producties. Vanuit Pioneers in Culture was hij tweeëneenhalf jaar als hoofd van de artistieke afdeling a.i. verbonden aan het Rotterdams Philharmonisch Orkest, een jaar als zakelijk leider a.i. verbonden aan The Amsterdam Baroque Orchestra & Choir van Ton Koopman en een half jaar de artistieke manager van het Radio Filharmonisch Orkest en de Radio Kamer Philharmonie van het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum.

Pieter Prick heeft diverse artikelen gepubliceerd en lezingen gegeven over uiteenlopende onderwerpen in de klassieke muziek, vele concertpresentaties en inleidingen op concerten verzorgd, was jarenlang adviseur voor het Fonds Podiumkunsten, lid van uiteenlopende jury's en is lid van de adviescommissie van BNG Cultuurfonds.

Pieter vergezelt u heel graag op uw reis door de muziek! Vraag hier uw brochure aan!

Enkele woorden van Hannick-reisleider Pieter Prick over zijn reizen

“Zoals champagne sprankelt, bruist deze reis waarin alle glamour die zo typisch is voor de Weense wals, muzikaal tot uitdrukking komt in Gräfin Mariza en zonder enige twijfel ook tijdens het nieuwjaarsconcert. Ik wens u reeds een fantastisch 2020.” (vier Oud & Nieuw in elegant Wiesbaden)

Hannick-reisleider Pieter Prick

Deze reisleid(st)er begeleidt de volgende muziekreizen:

Bekijk deze reis
Julian Rachlin en Lise Davidsen in Dortmund
3-daagse Touringcarreis, vertrek 28 september
Brochure aanvragen