De achtergrond van Hannick-reisleider Thiemo Wind

Dr. Thiemo Wind deelt als musicoloog en muziekjournalist zijn liefde voor muziek graag met anderen. Wie weleens een reis met hem heeft gemaakt, weet dat hij vol muziekverhalen zit. Bijna dertig jaar lang was Thiemo muziekredacteur van De Telegraaf en in die hoedanigheid heeft hij tal van grote musici van dichtbij meegemaakt en de halve wereld rondgereisd. Daarnaast heeft hij zich ook als musicoloog niet onbetuigd gelaten. Hij studeerde muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht, hobo aan het Utrechts en blokfluit aan het Hilversums Conservatorium. In 2006 promoveerde hij op het proefschrift Jacob van Eyck en de anderen - Nederlands solorepertoire voor blokfluit in de Gouden Eeuw.

Thiemo is geregeld panellid van Diskotabel, het zondagmiddagprogramma van NPO Radio 4 waarin nieuwe cd’s worden besproken. Eens in de zoveel tijd bestaat dit programma uit een special ‘Ongehoord’, waarin de schijnwerpers komen te staan op één panellid. Op Eerste Paasdag 2018 werd Thiemo in dit kader geïnterviewd door presentator Lex Bohlmeijer. Ter sprake kwam onder meer zijn bijzondere relatie met Frans Brüggen, zijn werk voor en met de blokfluitist Erik Bosgraaf, en de drie zoenen die Thiemo op zijn veertigste verjaardag kreeg van de wereldberoemde cellist Mstislav Rostropovich. 
Ook zijn Bach-onderzoek kwam aan de orde: Thiemo ontdekte dat de aria ‘Aus Liebe’ uit de Matthäus-Passion gewoonlijk veel te langzaam wordt uitgevoerd. Hoe het volgens hem wel moet? Ook dat was in deze bijzondere aflevering van Diskotabel te beluisteren.

Hij zal met plezier uw muziekreis begeleiden en u deelgenoot maken van zijn muzikale kennis. Vraag hier uw brochure aan!

Enkele woorden van Thiemo Wind over zijn reizen

“Düsseldorf, zo dichtbij en toch zo anders. Een stad met sfeer, een stad waar muziek in zit. Opera, ballet, concert: afwisselender kan het niet.” (darum ist es am Rhein so schön!) 

“Een wereldwonder van een concertzaal, twee solisten van topformaat, er is maar één antwoord mogelijk op de vraag: wie wil dat nou niet? Gaan!” (beleef de Elbphilharmonie in Hamburg)

Hannick-reisleider Thiemo Wind

Deze reisleid(st)er begeleidt de volgende muziekreizen:

Bekijk deze reis
NRC Chopin Concours 2021
5-daagse Vliegreis, vertrek 21 oktober
Bekijk deze reis
Beleef de Elbphilharmonie in Hamburg
5-daagse Touringcarreis, vertrek 26 augustus
Brochure aanvragen