Komende uit een muzikaal nest – mijn ouders waren beroepsmusici - heb ik al van jongs af aan de mogelijkheid gehad vrijwel wekelijks repetities en concerten bij te wonen en grote artiesten van nabij mee te kunnen maken.
Deze belangstelling en interesse is gedurende de jaren alleen maar gegroeid en ik was natuurlijk voor eeuwig 'verloren', toen ik als 19-jarige conservatoriumstudent deelnam aan het Internationale Jugendfestspieltreffen in Bayreuth en vijf Wagneropera’s kon meemaken. Inmiddels heb ik Bayreuth vele malen mogen bezoeken.
Als violist heb ik ruim 20 jaar deel uitgemaakt van Het Gelders Orkest en heb daarnaast – omdat ik later ook nog altviool heb gestudeerd – als altist veelvuldig bij andere Nederlandse Symfonieorkesten geremplaceerd en veel kamermuziekconcerten gegeven in binnen- en buitenland.

Reizen is een grote passie van mij, een passie waarvan muziek en kunst een belangrijk onderdeel zijn en ik vind het heerlijk om mij goed en grondig op de Hannick reizen voor te bereiden en een mooie combinatie te maken van concert-, theater- en museumbezoek.

Mijn beroep als uitvoerend musicus heeft mij op de grote concertpodia van Wenen, Budapest, Parijs, Tokyo en “ons” prachtige Concertgebouw gebracht. Bovendien heb ik een seizoen lang als Artistiek Manager a.i. van Het Gelders Orkest gefungeerd en ken daardoor de muziekwereld “van binnenuit”. Waar mogelijk tracht ik u dan ook  in persoonlijk contact te brengen met dirigenten, zangers en andere musici tijdens de muziekreizen.

Ik vergezel u heel graag op uw reis door de muziek!

Deze reisleid(st)er begeleidt de volgende muziekreizen:

Bekijk deze reis
Three Choirs Festival Gloucester
7-daagse Touringcarreis, vertrek 25 juli
Bekijk deze reis
Vriendenreis van het RPhO naar New York
6-daagse Vliegreis, vertrek 12 maart
Bekijk deze reis
Lezersreis NRC: Het Enescu Festival in Boekarest
8-daagse Vliegreis, vertrek 1 september
Bekijk deze reis
Mozartfest Schwetzingen
5-daagse Touringcarreis, vertrek 26 september
Bekijk deze reis
Muzikale kerstcruise over de Rijn: Vierlandencruise van Basel naar Arnhem
7-daagse Cruise, vertrek 21 december
Bekijk deze reis
Oxford Lieder Festival
7-daagse Touringcarreis, vertrek 21 oktober
Brochure aanvragen