De achtergrond van Hannick-reisleider Wouter Schmidt

Komende uit een muzikaal nest – mijn ouders waren beroepsmusici – heb ik al van jongs af aan de mogelijkheid gehad vrijwel wekelijks repetities en concerten bij te wonen en grote artiesten van nabij mee te kunnen maken.
Deze belangstelling en interesse is gedurende de jaren alleen maar gegroeid en ik was natuurlijk voor eeuwig “verloren”, toen ik als 19-jarige conservatoriumstudent deelnam aan het Internationale Jugendfestspieltreffen in Bayreuth en vijf Wagneropera’s kon meemaken. Inmiddels heb ik Bayreuth vele malen mogen bezoeken.
Als violist heb ik ruim 20 jaar deel uitgemaakt van Het Gelders Orkest en heb daarnaast – omdat ik later ook nog altviool heb gestudeerd – als altist veelvuldig bij andere Nederlandse Symfonieorkesten geremplaceerd en veel kamermuziekconcerten gegeven in binnen- en buitenland.

Op reis met Hannick-reisleider Wouter Schmidt

Reizen is een grote passie van mij, een passie waarvan muziek en kunst een belangrijk onderdeel zijn en ik vind het heerlijk om mij goed en grondig op de Hannick reizen voor te bereiden en een mooie combinatie te maken van concert-, theater- en museumbezoek.

Mijn beroep als uitvoerend musicus heeft mij op de grote concertpodia van Wenen, Budapest, Parijs, Tokyo en “ons” prachtige Concertgebouw gebracht. Bovendien heb ik een seizoen lang als Artistiek Manager a.i. van Het Gelders Orkest gefungeerd en ken daardoor de muziekwereld “van binnenuit”. Waar mogelijk tracht ik u dan ook  in persoonlijk contact te brengen met dirigenten, zangers en andere musici tijdens de muziekreizen.

Ik vergezel u heel graag op uw reis door de muziek! Vraag hier uw brochure aan!

Hannick-reisleider Wouter Schmidt over zijn reizen:

“Het is altijd heerlijk om weer te kunnen genieten van al die prachtige liederen, vertolkt door de beste liedzangers op eeuwenoude, belangwekkende locaties. Zo heb ik aan de heerlijke romantische muziek- en keizerstad Wenen mijn hart voor eeuwig verpand. Daarnaast vind ik het ontzettend leuk en inspirerend om met de vrienden van het RPhO op stap te mogen en verheug ik me nu alweer op onze kerstcruise, waarbij ik u ieder jaar weer zie genieten van de fantastische service, de gezelligheid en de muziek aan boord en op de wal.”

Hannick-reisleider Wouter Schmidt

 

Deze reisleid(st)er begeleidt de volgende muziekreizen:

Bekijk deze reis
Vriendenreis van het RPhO naar New York
6-daagse Vliegreis, vertrek 12 maart
Bekijk deze reis
Lezersreis NRC: Het Enescu Festival in Boekarest
8-daagse Vliegreis, vertrek 1 september
Bekijk deze reis
Mozartfest Schwetzingen
5-daagse Touringcarreis, vertrek 26 september
Bekijk deze reis
Muzikale kerstcruise over de Rijn: van Straatsburg naar Arnhem
7-daagse Cruise, vertrek 21 december
Bekijk deze reis
Oxford Lieder Festival
7-daagse Touringcarreis, vertrek 21 oktober
Bekijk deze reis
Een reis naar romantisch Wenen, de muziekstad bij uitstek
5-daagse Vliegreis, vertrek 30 oktober
Bekijk deze reis
LUISTERreis: Pianomuziek in een schilderachtig decor
4-daagse Vliegreis, vertrek 20 november
Bekijk deze reis
Oud & Nieuw in Parma
4-daagse Vliegreis, vertrek 30 december
Bekijk deze reis
Festival Cellissimo in Ierland
5-daagse Vliegreis, vertrek 29 april
Brochure aanvragen