De achtergrond van Hannick-reisleider Wouter Schmidt

Komende uit een muzikaal nest – mijn ouders waren beroepsmusici – heb ik al van jongs af aan de mogelijkheid gehad vrijwel wekelijks repetities en concerten bij te wonen en grote artiesten van nabij mee te kunnen maken.

Deze belangstelling en interesse is gedurende de jaren alleen maar gegroeid en ik was natuurlijk voor eeuwig “verloren”, toen ik als 19-jarige conservatoriumstudent deelnam aan het Internationale Jugendfestspieltreffen in Bayreuth en vijf Wagneropera’s kon meemaken. Inmiddels heb ik Bayreuth vele malen mogen bezoeken.

Als violist heb ik ruim 20 jaar deel uitgemaakt van Het Gelders Orkest en heb daarnaast – omdat ik later ook nog altviool heb gestudeerd – als altist veelvuldig bij andere Nederlandse Symfonieorkesten geremplaceerd en veel kamermuziekconcerten gegeven in binnen- en buitenland.

Ga mee op reis met Hannick-reisleider Wouter Schmidt

Reizen is een grote passie van mij, een passie waarvan muziek en kunst een belangrijk onderdeel zijn en ik vind het heerlijk om mij goed en grondig op de Hannick reizen voor te bereiden en een mooie combinatie te maken van concert-, theater- en museumbezoek.

Mijn beroep als uitvoerend musicus heeft mij op de grote concertpodia van Wenen, Budapest, Parijs, Tokyo en “ons” prachtige Concertgebouw gebracht. Bovendien heb ik een seizoen lang als Artistiek Manager a.i. van Het Gelders Orkest gefungeerd en ken daardoor de muziekwereld “van binnenuit”. Waar mogelijk tracht ik u dan ook  in persoonlijk contact te brengen met dirigenten, zangers en andere musici tijdens de muziekreizen.

Ik vergezel u heel graag op uw reis door de muziek! Vraag hier uw brochure aan!

Enkele woorden van Hannick-reisleider Wouter Schmidt over zijn reizen

“Heerlijk om weer te kunnen genieten van al die prachtige liederen, vertolkt door de beste liedzangers op eeuwenoude, bijzondere locaties.” (Oxford Lieder Festival)

Ieder jaar weer merk ik hoezeer u geniet van de fantastische service, de gezelligheid en de muziek aan boord en op de wal tijdens onze jaarlijkse kerstcruise. Ik kan mij er nu alweer op verheugen!” (muzikale kerstcruise over de Rijn)

Ik vind het altijd ontzettend leuk en inspirerend om met de vrienden van het RPhO op stap te mogen. En, wát een bof om drie in Nederland zeer bekende en geliefde dirigenten mee te kunnen maken in The Big Apple!” (drie ere-dirigenten van het RPhO in New York)

Hannick-reisleider Wouter Schmidt

 

Deze reisleid(st)er begeleidt de volgende muziekreizen:

Bekijk deze reis
Hannick Jubileumcruise door Historisch Nederland
6-daagse Cruise, vertrek 8 augustus
Brochure aanvragen