Genieten van (mooie) muziek met gelijkgestemden

Klassieke muziek verbindt en ontroert. Wellicht heeft u dat persoonlijk al talloze keren ervaren. Mooie muziek raakt, spreekt tot de verbeelding en zorgt voor prachtige herinneringen. Keer op keer. Hannick Reizen vergezelt u graag op uw ontdekkingstocht door de muziek en het (her)beleven van indrukwekkende muzikale ervaringen. Wij beogen steeds weer een dermate ideale ambiance en sfeer te creëren, dat de klassieke muziek optimaal tot zijn recht komt en elk moment voor u onvergetelijk wordt.

Al 30 jaar specialist 
Inmiddels verzorgen wij al ruim 30 jaar met veel liefde en passie de mooiste klassieke muziekreizen voor onze klanten. Door deze rijke ervaring, weten wij inmiddels wat de mooiste en meest bijzondere operahuizen zijn, welke programma’s u aanspreken en welke artiesten u raken, welke kleurrijke en kwalitatief uitstekende festivals in ons programma opgenomen mogen worden en waar u de mooiste concerten kunt beluisteren en de meest spectaculaire operavoorstellingen kunt bijwonen. Want een reis krijgt niet zomaar een plekje in onze reisgids: wij speuren en selecteren, steeds weer opnieuw, zodat voor u alleen het allerbeste over blijft.

Weliswaar staat de muziek bij onze reizen centraal, daarnaast worden er ook een aantal interessante excursies georganiseerd, zoals een (historische) stadswandeling, museumbezoek, stadstour of een rondleiding door een beroemd theater. In iedere stad zijn wij ‘thuis’ en beschikken over een groot netwerk van uitstekende professionele lokale gidsen. In het algemeen vinden de excursies ’s ochtends plaats en zijn de middagen ter vrije besteding. Uiteraard voorziet uw reisleider u hierbij graag van tips en plattegronden.

Een reis met Hannick geeft u veel
Wanneer u met Hannick Reizen op reis gaat, mag u daar veel van verwachten:

 • Vrijwel alle muziek is inbegrepen, optioneel kunt u nog meer bijboeken
 • Gegarandeerd de beste zitplaatsen tijdens concerten
 • Comfortabel vervoer naar opera’s en concerten
 • Onze reisleiders zijn allen muziekkenner of musicoloog en verzorgen voor u exclusieve muziekinleidingen en achtergrondinformatie zodat u optimaal bent voorbereid op de muziek die u bijwoont.
 • Comfortabele hotels, inclusief bagageservice
 • Bij lunch of diner buiten de deur zijn een glas wijn en kopje koffie inbegrepen
 • Unieke kijkjes achter de schermen, veelal door persoonlijke ontmoetingen met de musici
 • U reist in een klein gezelschap met muziekliefhebbers

La Boheme


Diverse typen reizen
Bij Hannick Reizen kunt u kiezen uit verschillende soorten reizen.

 • Opera- en concertcruises
  Feestelijke muziekreizen aan boord van een luxe hotelschip. Veelal varen musici met u mee aan boord en vinden er dagelijks optredens in de salon en concerten aan de wal plaats. Wij geven u enkele voorbeelden:

  - De Donau, met bezoeken aan ondermeer Boedapest (Staatsopera, Liszt Academy, Palace of Arts), Bratislava (Reduta concertzaal, Opera), Wenen (Musikverein, Konzertverein, Staatsoper) en Linz (Brucknerstad en Sankt Florian)

  - De Rijn, met bezoeken aan ondermeer Düsseldorf (Tonhalle, Deutsche Opera m Rhein), Keulen (Philharmonie, Oper), Wiesbaden (Kurthater, Staatstheater) en Basel (oper en Stadtcasino)

 • Groepsreizen 
  Reis in gezelschap van andere muziekliefhebbers naar prachtige steden en een bezoek aan de mooiste concerten en opera’s. Wij geven u enkele voorbeelden:

  - Reizen naar beroemde ‘muzieksteden’, zoals Wenen, New York, Berlijn, Parijs, Londen, Milaan (Scala), Zürich en Barcelona.

  - ‘Themareizen’, zoals ‘Italiaans Belcanto in Italië’, ‘In de voetsporen van Mozart door Praag’, ‘Hongarijes belangrijkste componisten: Liszt, Bartók en Kodály’.

  - ‘Toppers’. Bij deze reizen bezoekt u minstens 1 concert of opera van musici die ‘hot’, heel geliefd en beroemd zijn, zoals Anna Netrebko, Lang Lang, Jonas Kaufmann en Janine Jansen.

  - Sommige reizen focussen op een bepaald genre, zoals kamermuziek, operette, opera of ballet, bij andere reizen programmeren wij zo divers mogelijk.

  - Wij proberen ook zo evenwichtig als mogelijk de groepsreizen te verdelen in vervoer per touringcar, vliegtuig, trein, schip en/of eigen vervoer. Aan u de keuze!

  - Vrijwel al onze reizen hebben als bestemming Europa, dit vanwege het kwalitatief uitstekende en veelzijdige aanbod, maar daarnaast organiseren wij af en toe ook enkele muziekreizen naar bijvoorbeeld de Verenigde Staten, Australië of Japan.

  la scala

 • Festivals 
  Bijzondere festivals met topmusici op sprookjesachtige locaties. De meeste festivals spelen zich af in de zomerperiode, wanneer de theaters in de steden i.h.a. gesloten zijn. Het aanbod is werkelijk grandioos en zo organiseren wij jaarlijks reizen naar bijvoorbeeld:
  - De Arena van Verona
  - Het Puccini Festival in Torre del Lago
  - Bergen Festival (Noorwegen)
  - Luzern Festival
  - West Cork Chamber Music Festival (Ierland)
  - Dresdner Musikfestspiele
  - Mozartfest Schwetzingen
  - Praags Lentefestival
  - Salzburger Festspiele
  - Three Choirs Festival (Engeland) • Kerst- en Oud- & Nieuwreizen
  Beleef een sfeervolle, muzikale kerst of sluit het jaar af met vuurwerk en begin het nieuwe jaar feestelijk met champagne en een nieuwjaarsconcert. Ook bij deze reizen trachten wij een zo aantrekkelijk en divers aanbod als mogelijk voor u samen te stellen, op basis van de eerder genoemde ingrediënten, waarbij de kwaliteit van de muziek altijd voorop staat. Bij deze reizen is ‘de kerstsfeer’ en een ‘feestelijke Oud & Nieuw-viering’ natuurlijk ook van groot belang. Daarom is bij deze reizen de keuze voor een geriefelijk, gezellig en sfeervol hotel en uitstekende restaurants misschien nog wel belangrijker dan bij andere reizen.

 • Individuele reizen 
  Reis naar de mooiste muzieksteden, speciaal samengesteld voor de individuele reiziger. Bij deze reizen verzorgen wij niet alleen de muziektickets voor u, maar ook het vervoer en een hotel. U wordt altijd een keuze voorgelegd uit een aantal hotels. U kunt uw ‘pakket’ desgewenst ook nog uitbreiden met bijvoorbeeld excursies en het reserveren van uitstekende restaurants.


Hannick Reizen is onderdeel van de FST Group: een familiebedrijf dat al sinds 1968 de meest bijzondere en unieke reisbelevenissen organiseert. Wij doen er alles aan om met persoonlijke aandacht voor u een onvergetelijke muziekreis te organiseren.
Van Pelt

Hartelijke groet,
Boudewijn, Harold, Corstiaan en Cees van Pelt 

Brochure aanvragen