Schiphol informatie


Schipholtaxi


Taxi
Met een taxi-ticket reserveert u hét ideale en voordelige vervoer naar Schiphol en retour. Geen gesleep met bagage, geen lange wachttijden en geen zorgen bij eventuele vertragingen. Wij kunnen op uw verzoek een taxi-ticket voor u reserveren. U kunt via http://www.schipholtaxi.nl/ natuurlijk ook zelf uw taxi-ticket reserveren.


Parkeren Schiphol
Reist u met uw eigen auto naar Schiphol? Dan is veilig kunnen parkeren een geruststellende gedachte. Door vooraf Schiphol smart parking te reserveren kunt u voordelig op de officiële parkeerplaats van Schiphol parkeren gedurende uw reis. Daarnaast heeft Schiphol recent de service Schiphol holiday valet gelanceerd. Voor deze dienst betaalt u iets meer, maar u rijdt direct naar de vertrekhal en kunt dus zonder extra transfertijd op reis. Een gekwalificeerde medewerker van Schiphol zorgt vervolgens voor het parkeren van uw voertuig. Wilt u deze en andere parkeerplaatsen graag vergelijken? Kijk dan op parkeerprijzen.nl, www.parkerenschiphol.nl of www.langparkerenschiphol.nl.

 

Maximaal bagagegewicht

Maximum gewicht
Elke luchvaartmaatschappij hanteert een eigen maximum gewicht voor de hoeveelheid bagage die u mee mag nemen. Een aantal airlines vraagt een toeslag voor het meenemen van ruimbagage. In de reisbescheidenbrief wordt u hierover geïnformeerd. Als u meer bagage mee wilt nemen, moet u bijbetalen. Hoe groot het bij te betalen bedrag is, hangt ook weer af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt.

Overbagage
Als tijdens het inchecken blijkt dat u overbagage hebt, wordt het standaard gewicht normaal ingecheckt. Voor de overbagage wordt u doorverwezen naar een speciale balie. De grondsteward(ess) heeft u dan al in het systeem opgenomen, zodat u bij haar of zijn collega alleen de overbagage hoeft te wegen en betalen. U rekent meteen af. Dit kan zowel contant als met bankpas of credit card.


EU regels voor handbagage:

Handbagage-regels voor vloeistoffen:
Wilt u uw eigen shampoo meenemen als handbagage? Of heeft u uw lenzenvloeistof nodig in het vliegtuig? Vloeistoffen en gels kunnen alleen in uw handbagage mee onder de volgende voorwaarden:
Vloeistoffen en gels zitten in verpakkingen van maximaal 100 ml
Verpakte vloeistoffen en gels zitten in één doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje van maximaal één liter
Elk persoon reist met maximaal één plastic 1-literzakje
Medicijnen en babyvoeding, aantoonbaar nodig tijdens de reis, zijn toegestaan
Onder vloeistoffen worden onder meer verstaan: Water en andere dranken, soep, crèmes, lotions, oliën, parfums, sprays, gels inclusief haar- en showergels, tandpasta, deodoranten, scheerschuim, mascara's, etc.

Altijd toegestaan:
Medicijnen, die u tijdens de vlucht nodig heeft (u kunt gevraagd worden naar bewijs dat deze nodig zijn) en babyvoeding, die tijdens de vlucht nodig is.

Speciale voorwaarden voor gekochte vloeistoffen en gels:
De vloeistoffen en gels zijn door de taxfree winkel of aan boord voor u verpakt en verzegeld. Het zegel is één dag geldig. Als u op een volgende luchthaven moet overstappen, mag u het zegel niet verbreken tot u op uw eindbestemming bent aangekomen.
De vloeistoffen of gels zijn aantoonbaar op de dag van de vliegreis gekocht.
Bij de controle posten:
Leg het zakje, uw aankopen, metalen voorwerpen, telefoons in het bakje.
Laat jas, colbert, grote apparaten (zoals laptops) apart screenen.

Let op:
Alle vloeistoffen die in de handbagage worden aangetroffen en die niet conform de regels ter screening zijn aangeboden, worden ingenomen door security agents.

Als u op een EU vliegveld moet overstappen om uw reis te vervolgen mag u het zegel van uw (taxfree) aankoop niet verbreken tot u op uw eindbestemming bent aangekomen.

Als u vloeistoffen (taxfree) koopt op een niet-Europese luchthaven en u stapt over op een Europese luchthaven, moet u er rekening mee houden dat uw aankopen bij de veiligheidscontrole worden ingenomen. Dit geldt ook voor (taxfree) aankopen die u aan boord van een niet-Europese luchtvaartmaatschappij hebt gedaan.

Brochure aanvragen