Air Cruise 'Parels van de Opera'
Deze reis heeft reeds plaatsgevonden
Air Cruise 'Parels van de Opera' - Europa - 1
Air Cruise 'Parels van de Opera'
Deze reis heeft reeds plaatsgevonden
Air Cruise 'Parels van de Opera'
Deze reis heeft reeds plaatsgevonden
Air Cruise 'Parels van de Opera'
Deze reis heeft reeds plaatsgevonden
Air Cruise 'Parels van de Opera'
Deze reis heeft reeds plaatsgevonden
Air Cruise 'Parels van de Opera'
Deze reis heeft reeds plaatsgevonden
Air Cruise 'Parels van de Opera'
Deze reis heeft reeds plaatsgevonden
Air Cruise 'Parels van de Opera'
Deze reis heeft reeds plaatsgevonden
HomeAlle reizenAir Cruise 'Parels van de Opera'
Deze reis heeft reeds plaatsgevonden

Air Cruise 'Parels van de Opera'

In samenwerking met Air Cruise Collection heeft Hannick Reizen een unieke aircruise ontworpen. Air Cruise Collection ontwerpt luxe en exclusieve wereldwijde aircruises per privévliegtuig. Voeg de kennis en ervaringen van deze specialisten samen en u kunt er zeker van zijn dat u een onvergetelijke en bijzondere reis gaat maken.

U bezoekt spectaculaire voorstellingen in de oog- en oorstrelende operahuizen van Glyndebourne, Reykjavik, Sint-Petersburg, Milaan en Wenen. Alle muziek-voorstellingen zijn van het hoogste niveau. Daarnaast heeft onze reisarchitect een aantal bijzondere activiteiten voor u samengesteld, die u laat kennis maken met de natuur en cultuur van de te bezoeken steden en landen.

Het vliegtuig waarmee gevlogen wordt is een Boeing 737-500 in VIP uitvoering. Normaliter beschikt dit toestel over meer dan 160 economyclass stoelen. Ons privévliegtuig is uitgerust met 56 zeer comfortabele businessclass stoelen met uitsluitend een raam- of gangpad plaats. Aan ruimte en comfort dus geen gebrek.

De maaltijden, drankjes en service zijn uiteraard van businessclass kwaliteit. U vliegt alleen overdag. Waar mogelijk zult u een VIP behandeling ervaren op de luchthavens, dus geen lange rijen bij de douane en de beveiliging.

Wij selecteren eersteklas hotels voor u. Van elegante tot bijzondere hotels, u zult genieten van maximaal comfort, service en gastvrijheid.
  • Reis per privévliegtuig naar Londen, Reykjavik, Sint-Petersburg, Milaan, Wenen en terug naar Rotterdam
  • Goede zitplaatsen voor alle vijf de operavoorstellingen
  • Alle georganiseerde maaltijden inclusief mineraal water, frisdrank, geselecteerde wijnen en bier
  • Boeiende muziekinleidingen door uw deskundige reisleiding

Reisleider


Wouter Schmidt

Reisleider
Reisleider, musicus en Classical Music Manager bij Hannick Reizen
Groepsreis

Het reisprogramma

dag 1 donderdag 28 mei

Glyndebourne, Engeland

Vliegtijd: 0:45 uur | Tijdsverschil: -1 uur
Opera: L’elisir d’amore – Gaetano Donizetti | Locatie: Glyndebourne

Rond het middaguur wordt u ontvangen op Rotterdam The Hague Airport. Vanaf het Jet Aviation Center
vertrekt u met uw privévliegtuig naar Londen voor een unieke ‘operapicknick’ in Glyndebourne.

Glyndebourne is de naam van een landhuis in de buurt van Lewes, de aantrekkelijke en welvarende provinciestad in het Engelse graafschap East Sussex. Sinds 1934 wordt hier het wereldberoemde Glyndebourne Opera Festival gehouden. Karakteristiek voor dit festival is de intieme sfeer, vooral wanneer tijdens de extra lange pauzes tussen de akten de toeschouwers bijeenkomen voor de traditionele ‘picknick’, waarbij u plaatsneemt op het groene gazon, temidden van de weiden met grazende schapen.

Tafels, stoelen en rijkelijk gevulde picknickmanden worden opgesteld om tijdens de pauze van al het lekkers te kunnen genieten. De uitvoeringen vinden plaats in het prachtige, moderne theater op het landgoed. De kleurrijke tuinen, open voor de operabezoekers, gaan naadloos over in de magisch golvende heuvels van de South Downs en creëren een idyllische omgeving rondom het theater. Het operafestival in Glyndebourne staat in de operawereld bekend als een juweeltje met onfeilbaar hoge muzikale standaarden.

Vanavond staat de opera L’elisir d’amore op het programma. Het is één van de grote successen van Donizetti.

Air Cruise 'Parels van de Opera' - EuropaGlyndebourne, Engeland
dag 2 vrijdag 29 mei

Glyndebourne - Reykjavik, IJsland

Vliegtijd: 2:35 uur
Tijdsverschil: -1 uur
Opera: Die Walküre – Richard Wagner
Locatie: Harpa Theater

Na een heerlijk ontbijt vertrekt u in de loop van de ochtend naar Londen voor uw vlucht naar Reykjavik op IJsland. Tijdens de vlucht wordt een lunch aan boord geserveerd.

Reykjavik, ook wel dé metropool van het hoge noorden genoemd, is een bezoek meer dan waard. U zult niet alleen Reykjavik zelf ontdekken, maar wij bieden u ook de mogelijkheid om een aantal spectaculaire hoogtepunten van het schitterende IJsland te bezoeken. Op weg naar uw hotel maakt u een korte stadstour. Vroeg in de avond bezoekt u Die Walküre van Richard Wagner.

Dit indrukwekkende werk is onderdeel van Der Ring des Nibelungen, één van de grootste operawerken ooit geschreven. Voor dit mythische epos maakte Wagner gebruik van eeuwenoude IJslandse Sagen. Door de opera nu in Reykjavik op te voeren keert het werk als het ware terug naar zijn geboortegrond. Een bijzondere ervaring waarnaar in de operawereld reikhalzend wordt uitgekeken. De vrouwelijke hoofdrol van Brünnhilde wordt gezongen door niemand minder dan Christine Goerke. Zij maakte het afgelopen seizoen veel furore met dezelfde rol in de Metropolitan Opera in New York en was onlangs ook te horen als Isolde in het Koninklijk Concertgebouw te Amsterdam.

Air Cruise 'Parels van de Opera' - EuropaGlyndebourne - Reykjavik, IJsland
dag 3 zaterdag 30 mei

Reykjavik

Vandaag geven wij u twee mogelijkheden om te genieten van de schoonheid van het eiland.

A. Een hele dag excursie naar de Zuidkust. Deze excursie is een aaneenschakeling van hoogtepunten, zowel qua geschiedenis als natuur. Onder andere de bekende ‘Golden Circle’, het ijsbergenmeer Jökulsárlón en het park bij Skaftafell zijn hier te vinden. De landschappen zijn zeer afwisselend, van uitgestrekte zandvlaktes en groene valleien tot rotsachtige maanlandschappen en met mos begroeide lavavelden.

B. Een halve dag excursie in de omgeving van Reykjavik. De rest van de dag is ter vrije besteding. De ‘Golden Circle’ is een populaire route langs drie natuurwonderem van IJsland: Þingvellir, Gullfoss en Geysir. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om deze dag naar eigen inzicht in te delen.

Air Cruise 'Parels van de Opera' - EuropaReykjavik
dag 4 zondag 31 mei

Ontdek de natuur van Reykjavik

Na het ontbijt staat er een bijzondere excursie op het programma. Vandaag gaat u walvissen spotten tijdens een privé boottocht. Vanuit de oude haven van Reykjavik stapt u aan boord om de meest wonderlijke zoogdieren van de Atlantische Oceaan te bewonderen. De kans om de machtige zoogdieren zoals de dwergvinvis, bultrugwalvis en dolfijnen te spotten wanneer zij aan de oppervlakte komen
is groot in Reykjavik. Het aantal walvissen dat gezien kan worden verschilt per excursie. Moeder Natuur laat zich immers niet dwingen haar geheimen prijs te geven.

Deze excursie is onder voorbehoud van de weersomstandigheden.

Air Cruise 'Parels van de Opera' - EuropaOntdek de natuur van Reykjavik
dag 5 maandag 1 juni

Reykjavik – Sint-Petersburg, Rusland

Vliegtijd: 3:25 uur
Tijdsverschil: +3 uur
Opera: TBA
Locatie: Mariinsky Theater

In de loop van de ochtend vliegt u naar Sint-Petersburg. Het culturele hart van Rusland. Voor kunst- en muziekliefhebbers is deze prachtstad een absolute must. Ruim 300 jaar geleden ‘uit het niets’ ontstaan als de droom van tsaar Peter de Grote.

Tegenwoordig is de stad over de hele wereld bekend om haar culturele rijkdom en ongeëvenaarde kunstschatten. Sint-Petersburg is de stad die de rijkdom van de tsaren toont, naast de extravagante bouwstijl van de Russisch-Orthodoxe kerk. Beroemde musea als de Hermitage en het Russisch Museum maken het culturele aanbod compleet.

Tijdens uw verblijf is het ‘Stars of the White Nights’ festival gaande. Dit festival werd in 1993 opgericht door Valery Gergiev (dirigent en artistiek leider van het Mariinsky Theater). Maestro Gergiev noemt het festival een “muzikaal geschenk” aan de stad.

Dit is het belangrijkste kunst- en klassieke muziekfestival van Rusland met vele uitvoeringen van klassiek ballet, opera en klassieke muziek, gericht op klassieke meesterwerken uit de hele wereld. Ook zijn er enkele zeldzame schatten te beluisteren, die u waarschijnlijk nog nooit eerder heeft gehoord.

Het definitieve programma voor dit wereldberoemde muziek festival wordt traditioneel pas begin 2020 bekend gemaakt. De uitvoering waar u van gaat genieten blijft dus nog even een verrassing.

Air Cruise 'Parels van de Opera' - EuropaReykjavik – Sint-Petersburg, Rusland
dag 6 dinsdag 2 juni

Sint-Petersburg

Het is onmogelijk om alle bijzondere plekken van Sint-Petersburg en omgeving in een korte tijd te ontdekken. Daar heeft u minstens een week de tijd voor nodig. De Hermitage alleen al is zo groot dat u jaren nodig zou hebben om alle kunstwerken te kunnen zien. We kunnen ons voorstellen dat sommigen van u hier wel de gehele dag willen doorbrengen. Vandaag nemen wij u mee om kennis te maken met enkele van de vele culturele parels die Sint-Petersburg u te bieden heeft.

Hierbij kunt u denken aan een bezoek aan de Hermitage. De verzameling van het museum begon met 225 schilderijen die in 1764 aangeschaft werden door Catharina de Grote en omvat nu meer dan 3 miljoen schilderijen en kunstvoorwerpen. De ‘Madonna’ van Rafaël en Leonardo, de ‘Sint Sebastiaan’ van Titiaan en de ‘Terugkeer van de Verloren Zoon’ van Rembrandt vormen samen met de ‘Pauwenklok’ van James Cox en de ‘Hurkende Jongen’ van Michelangelo een mooie mini-collectie te midden van de vele sublieme kunstwerken in de Hermitage.

Air Cruise 'Parels van de Opera' - EuropaSint-Petersburg
dag 7 woensdag 3 juni

Sint-Petersburg – Milaan, Italië

Vliegtijd: 2:45 uur
Tijdsverschil: -1 uur
Opera: L’amore dei tre re – Italo Montemezzi
Locatie: Teatro alla Scala

In de loop van de ochtend vliegt u naar het authentieke Milaan. Na Rome is Milaan de tweede stad van Italië en de hoofdstad van de regio Lombardije. Milaan behoort samen met Rome, Florence, Venetië en Napels tot een kwintet van de mooiste steden van Italië. Als modehoofdstad van Italië is Milaan een waar winkel-paradijs. Een bezoek aan het centrum van Milaan staat gelijk aan een programma vol cultuur en geschiedenis. Net als Sint-Petersburg beschikt ook Milaan over talloze interessante parels om te bezoeken. Air Cruise Collection neemt u graag mee naar enkele hoogtepunten van deze stad.

Air Cruise 'Parels van de Opera' - EuropaSint-Petersburg – Milaan, Italië
dag 8 donderdag 4 juni

Milaan

Na het ontbijt verzorgen wij een excursie voor u waarbij u kennis maakt met enkele van de hoogtepunten van de prachtige stad. Hierbij kunt u denken aan een bezoek aan Santa Maria delle Grazie met het Laatste Avondmaal (mits beschikbaar), Casa Verdi, Duomo of een bezoek aan de Galleria Vittorio Emanuele II, één van de mooiste winkelpassages ter wereld! Als u liever alleen op verkenning gaat dan is dat ook mogelijk. La Scala werd tussen 1775 en 1778 gebouwd op de plaats van een kerk, de Santa Maria delle Scala. Het theater werd op 3 augustus 1778 ingewijd met een opera van Antonio Salieri. La Scala is één van de vier grootste operatheaters van Italië. Inmiddels uitgegroeid tot één van de belangrijkste ter wereld. Traditioneel is 7 december de opening van het theaterseizoen. Dit is de naamdag van Sint Ambrosius, de beschermheilige van de stad Milaan.
’s Avonds bezoekt u het geweldige operatheater voor de opera L’amore dei tre re van Italo Montemezzi.
De componist Montemezzi schreef met zijn L’amore dei tre re een opera die moeilijk tot een bepaalde stijl
gerekend kan worden. De wijze van componeren doet denken aan Wagner, maar ook Debussy komt af en toe om de hoek kijken. Toen dirigent Toscanini de opera hoorde, besloot hij het werk in New York op te voeren. Het was in het begin van een wereldwijd succes; men zag L’amore dei tre re als de grootste dramatische opera na Verdi’s Otello.

Air Cruise 'Parels van de Opera' - EuropaMilaan
dag 9 vrijdag 5 juni

Milaan – Wenen, Oostenrijk

Vliegtijd 2:35 uur
Opera: Le nozze di Figaro – Wolfgang Amadeus Mozart Locatie: Wiener Staatsoper

Veel mensen kennen Wenen als de plek van het wereldbekende nieuwjaarsconcert, maar wie de stad leert kennen, merkt dat de klassieke muziek een wezenlijk onderdeel van het stadsbeeld vormt. Zo liggen er in de trottoirs stervormige tegels met de namen van legendarische componisten, dirigenten en solisten. Daarnaast zijn er de woningen van vele muzikale grootheden te vinden: Mozart, Schubert, Strauss, Brahms, Haydn en Beethoven.

De Weense Staatsopera is het belangrijkste en grootste operahuis van Oostenrijk en wordt gezien als één van de beste ter wereld. De voorstellingen worden vanuit de orkestbak begeleid door het Orchester der Wiener Staatsoper, waarvan het merendeel ook lid is van de befaamde Wiener Philharmoniker.

Vandaag bezoekt u Le nozze di Figaro van Wolfgang Amadeus Mozart. Deze opera is door Mozart geschreven speciaal voor Wenen en was tijdens de première gelijk een succes! Met veel spitsvondige humor stelden Mozart en zijn tekstschrijver Lorenzo da Ponte de grote standsverschillen uit die tijd aan de kaak.

Air Cruise 'Parels van de Opera' - EuropaMilaan – Wenen, Oostenrijk
dag 10 zaterdag 6 juni

Wenen - Rotterdam

Alweer de laatste dag van uw aircruise in Wenen en omgeving. Vanochtend staat er een city tour op het programma. Wij kunnen ons voorstellen dat u deze ochtend wilt gebruiken om Wenen zelf te ontdekken, of om inkopen te doen. ‘s Middags staat er nog een mooie verrassing voor u op het programma om deze reis in stijl af te sluiten. Aan het begin van de avond vertrekt uw vlucht naar Rotterdam, waar u in de loop van de avond arriveert. U kunt terugkijken op een geweldige reis met vele muzikale, historische en culturele hoogtepunten.

Air Cruise 'Parels van de Opera' - EuropaWenen - Rotterdam

Bestemming

Rotterdam

Rotterdam
Weena 1215, 3013 AL Rotterdam, Nederland
Bekijk op Google

Glyndebourne

Glyndebourne
8 The Avenue, Lewes BN7 1QS, Verenigd Koninkrijk
Bekijk op Google

Reykjavik

Reykjavik
Höfuðborgarsvæðið, IJsland
Bekijk op Google

Sint-Petersburg

Sint-Petersburg
Pereulok Boytsova, 5, Sankt-Peterburg, Rusland, 190068
Bekijk op Google

Milaan

Milaan
Piazza della Scala, 1, 20121 Milano MI, Italië
Bekijk op Google

Wenen

Wenen
Stephansplatz 1, 1010 Wien, Oostenrijk
Bekijk op Google

Prijsinformatie

Reissom
De reissom Air Cruise 'Parels van de Opera' bedraagt €19.995,- p.p. op basis van twee samenreizende personen. De toeslag voor een tweepersoonskamer voor alleengebruik bedraagt €2.895,-

Deze aircruise is alomvattend
Reizen aan boord van het privéjet, eersteklas accommodaties, vervoer over land en alle maaltijden.
Maar een aircruise bevat nog veel meer, o.a.:
• Alle dagelijkse activiteiten en excursies
• Begeleiding door ervaren tourmanagers en lokale gidsen
• Special events die als verrassing worden georganiseerd, zoals een
bijzonder diner of cocktail op een zeer unieke en exclusieve locatie
• Dranken bij alle maaltijden inclusief geselecteerde wijnen en bier
• Open bar aan boord van uw privéjet
• VIP bagage afhandeling en waar mogelijk toegang tot speciale lounges
• Alle fooienReisinformatie

Met ons VIP privévliegtuig ontdekt u op een ongeëvenaarde manier de mooiste culturele, muzikale en historische bestemmingen in Europa. Wij zijn niet gebonden aan vaste vliegroutes. Daarom zijn wij in staat unieke reisschema’s te creëren. U bezoekt tijdens deze aircruise ‘Parels van de Opera’ aircruise vijf verschillende landen.

Met Air Cruise Collection reist u met uw eigen vliegtuig en waar mogelijk heeft u een VIP afhandeling met snelle check-in procedures. Dus geen lange rijen, wachttijden op de luchthavens of verschillende overstappen op vliegvelden. Wij brengen u telkens via de kortste route naar uw volgende bestemming.

Het vliegtuig waarmee gevlogen wordt is een Boeing 737-500* uitgerust met 56 klassieke business class stoelen met uitsluitend een raam- of gangpadplaats. Aan ruimte en comfort dus geen gebrek. Alle vluchten vinden overdag plaats. U overnacht altijd in een van de door ons met zorg geselecteerde prachtige hotels.

Tevens is aan boord van het vliegtuig een open bar, geniet van uw favoriete drankje gedurende de vlucht. Vanaf het welkom op de eerste luchthaven nemen wij de verantwoording van uw bagage van u over en streven wij er naar dat bij elke nieuwe bestemming uw koffer al op uw kamer staat voordat u arriveert.

U mag 30 kg ruimbagage per persoon en uiteraard uw handbagage meenemen.

Dag 1-2 Glyndebourne, Engeland
Ashdown Park Hotel & Country Club
Dit prachtige 19e-eeuwse herenhuis in Ashdown Forest biedt een spa en een restaurant met 2 AA Rosettes (een onderscheiding van de Britse wegenwacht).
Op het 75 hectare grote landgoed vindt u onder meer een 18-holes golfbaan. De Ashdown Country Club biedt een binnenzwembad, een fitnessruimte en een sauna.

Dag 2 - 5 Reykjavik, IJsland
Hotel Borg
Het elegante Hotel Borg by Keahotels is ingericht in Art-Deco stijl en bevindt zich op een centrale locatie in Reykjavik. Hotel Borg heeft 99 kamers, waarvan 6 suites en 1 Tower Suite. Bij het ontwerp van de kamers lag de nadruk op comfort gecombineerd met verfijnd meubilair van Philippe Starck. Het hotel beschikt over een eigen spa en fitnessruimte met een hot tub, een sauna en een stoombad.

Dag 5 - 7 Sint-Petersburg, Rusland
Kempinski Hotel Moika 22
Het hotel ligt in het hart van St. Petersburg, aan de rivier de Mojka tegenover het beroemde Hermitage Museum en het Paleisplein. Het hotel is gehuisvest in een herenhuis, ontworpen door Basil von Witte in 1853 tijdens het bewind van tsaar Nicolaas I. De klassieke gevel van het gebouw is behouden gebleven, terwijl het interieur volledig is gereconstrueerd en ingericht met antiek uit de periode van de tsaar. Het hotel ligt op slechts twee minuten lopen van de Nevsky Prospect en dicht bij alle belangrijke bezienswaardigheden en winkels.

Dag 7 - 9 Milaan, Italië
Armani Hotel Milano
Dit hotel ligt in het chique Quadrilatero della Moda district op slechts 10 minuten wandelen van het Teatro alla Scala en de kathedraal (Duomo). Ingericht door Giorgio Armani, weerspiegelt het zijn pure en verfijnde stijl perfect gecombineerd met elegantie, eenvoud en comfort. Het in 1930 gerealiseerde hotel is ontworpen door de bekende architect Enrico Griffini. De comfortabele kamers zijn ingericht met elegant meubilair, exclusieve decoraties en een iPad.

Dag 9 - 10 Wenen, Oostenrijk
Palais Hansen Kempinski Vienna
Dit hotel is gebouwd voor de wereldtentoonstelling van 1873 in Wenen. Het bevindt zich direct aan de beroemde Ringstraße in het hart van de stad. In maart 2013 is het hotel heropend, het heeft twee restaurants, een bar, een elegante sigarenlounge en een exclusief spa- en fitnesscentrum. De kamers van het hotel zijn ingericht met topkwaliteit stoffen en tapijten. Ze zijn uitgerust met een Nespresso-apparaat en een tablet.

Reisperiode
De Air Cruise 'Parels van de Opera' zal plaatsvinden van 28 mei t/m 6 juni 2020.

Landen
Tijdens de Air Cruise ‘Parels van de Opera' bezoekt u achtereenvolgens: Engeland, IJsland, Rusland, Italië en Wenen.

Aantal deelnemers
De aircruise gaat door met minimaal 34 personen. Slechts 53 personen kunnen deze exclusieve reis meemaken.

Reisbegeleiding
Er gaan drie ervaren tourmanagers mee. Zij zijn verantwoordelijk voor een goed verloop van uw aircruise. Ter plaatse wordt u begeleid door lokale Engelssprekende gidsen. Van de luchtvaartmaatschappij, die verantwoordelijk is voor de uitvoering van de vluchten, zijn minimaal 2 piloten, 4 stewardessen en een logistiek manager aanwezig.

Accommodaties
U verblijft in luxe of bijzondere accommodaties, die met zorg zijn uitgekozen. In een aantal hotels is een upgrade van de kamer of suite beperkt mogelijk. De upgrades bieden wij aan op een ’first come, first served’ basis.

Inbegrepen
Vrijwel alles bij deze reis is inbegrepen: de vluchten (inclusief open bar aan boord van uw privévliegtuig), bagage afhandeling, hotels, excursies, alle georganiseerde maaltijden inclusief mineraal water, frisdrank, geselecteerde wijnen en bier. Tijdens de excursies is mineraal-water beschikbaar. Tevens verzorgt Air Cruise Collection ook alle fooien.

Excursies
Tijdens de reis worden tal van excursies gemaakt die inbegrepen zijn in het programma. Wij kunnen ons voorstellen dat u niet altijd zin heeft om een excursie mee te maken, maar wilt genieten van de faciliteiten van uw hotel of resort. De excursies zijn uiteraard niet verplicht. Wellicht wilt u iets anders doen dan gepland. Uw tourmanagers adviseren u graag over de mogelijkheden en prijzen. Voor niet genoten excursies die in het programma zijn opgenomen, kan helaas geen restitutie plaatsvinden.

Muziekuitvoeringen
Wij zijn voor (de uitvoering van en informatie over) de voorstellingen afhankelijk van de diensten van derden, in het bijzonder van operahuizen/uitvoerende organisaties/festivaldirecties. Wij kunnen noch vóór noch tijdens de reis instaan voor de kwaliteit van de voorstellingen, voor onverhoopte wijzigingen van voorstellingen noch voor vervanging van de bij een voorstelling betrokken artiesten. De voorstellingen vinden plaats onder voorbehoud van wijzigingen. Indien een voorstelling onverhoopt geen doorgang kan vinden, zullen wij ons ervoor inspannen om een redelijk alternatief aan te bieden teneinde de eventuele gevolgen voor de reiziger zoveel mogelijk te beperken. Indien wij er niet in slagen een redelijk alternatief aan te bieden en wij hierdoor kosten besparen, dan heeft de reiziger voor dat deel recht op het bedrag van die besparing. De muziekuitvoeringen die wij bezoeken zijn zeer geliefd. Gezien de samenstelling van het gezelschap kan het voorkomen dat ons gezelschap ‘opgesplitst’ wordt in verschillende locaties in het theater.

Paspoort
Voor alle gasten geldt de wettelijke identificatieplicht: een geldig paspoort dient getoond te kunnen worden. U bent zelf verantwoordelijk voor het beschikken over de juiste reisdocumenten. Voor deze reis dient u te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 6 maanden na aankomst in Nederland geldig is. Zorg ervoor dat u voldoende blanco pagina’s in uw paspoort beschikbaar heeft. Tevens is het handig om enkele kopieën van uw paspoort bij u te hebben op reis.

Visum
Voor deze reis dient u enkel voor het land Rusland over een visum te beschikken. Dit kunt u zelf regelen. U kunt er ook voor kiezen om dit te laten regelen door een bureau dat gespecialiseerd is in het aanvragen van visa. Air Cruise Collection werkt samen met Visum International, gevestigd te Rotterdam (www.visuminternational.nl). Nadat u deze reis bij ons heeft geboekt sturen wij u alle informatie toe inzake de aanvraag van het visum.

Vaccinaties
Wij raden u aan zich te verdiepen in de vaccinaties die mogelijk van toepassing zijn. Afhankelijk van de reisduur en de gebieden die u bezoekt worden er soms ook aanvullende vaccinaties geadviseerd. Voor uitgebreid vaccinatie advies raden wij u aan contact op te nemen met bijv. de GGD of de KLM Travel Clinic. Air Cruise Collection is geen medische instantie en mag u daarom geen officieel advies geven. Wij kunnen geen verantwoordelijkheid nemen voor onjuiste adviezen.
Bent u 60 jaar of ouder, leest u dan ook de informatie op www.ggdreisvaccinaties.nl/aandachtspunten/60-en-reizen. 

Fit to travel
Wij verlangen van onze gasten dat zij fit to travel zijn. Dit houdt in dat alle gasten zelfstandig aan de reis moeten kunnen deelnemen. De bemanning en de tourmanagers zijn niet voor individuele begeleiding aangesteld. Lees daarom altijd goed de informatie door, en laat u, als u vragen hebt, goed informeren door onze reisspecialisten.

U mag van Air Cruise Collection met een gerust hart veel verwachten. Ook dat wij u voorafgaand aan de reis zo volledig en deskundig mogelijk informeren over tal van reistechnische aspecten. Wij besteden veel aandacht aan het geven van de juiste adviezen en informatie op zowel onze website alsmede in de reisdocumentatie. Het is vervolgens aan de passagier zelf om van deze informatie kennis te nemen en er zijn of haar voordeel mee te doen. Het is de verantwoording van de klant om na te gaan of het gepresenteerde programma en de reisperiode inclusief het bijbehorende klimaat bij u, uw wensen en voorkeuren, uw conditie en uw leeftijd passen. Oriënteer en informeer u voor vertrek goed en ga op onderzoek uit. Dit kan zowel bij Air Cruise Collection als op reisbestemming gerelateerde websites of bij ambassades. Bij eventuele vragen, twijfels of onduidelijkheden kunt u altijd contact met ons opnemen en uw vragen stellen. Onze deskundige reisspecialisten zijn u immers graag van dienst.

Dieet
Als u een dieet gebruikt, laat ons dat dan tijdig weten en vermeld duidelijk op het inschrijfformulier welk dieet het betreft. Wij doen er alles aan om, waar mogelijk, aan uw dieetwensen te voldoen.

Medicijngebruik
Als u medicijnen gebruikt, neem dan voldoende voorraad mee. Voor alle zekerheid is het verstandig een recept in het Latijn of Engels bij u te hebben.

Bagage
U mag maximaal 32 kg per persoon aan bagage meenemen, eventueel verdeeld over twee koffers. Uiteraard mag u ook uw hand-bagage meenemen, maximaal 6 kg. Ieder koffer krijgt een eigen nummer dat gekoppeld is aan uw naam.

Kleding
Voor deze reis raden wij u enerzijds zomerkleding aan. In bepaalde gebieden kan het fris zijn. Warme kleding is dan erg prettig. Avondkleding is niet nodig, bij de diners volstaat ‘smart casual’. Bij uw bezoek aan Glyndebourne is de dresscode Black Tie, voor de overige diners volstaat ‘smart casual’.

Reisverzekering
Een reisverzekering met werelddekking is verplicht voor deze reis. Uiteraard kunt u dit zelf regelen, echter helpen wij u hier graag bij. De premie bedraagt € 2,92 per persoon per dag plus € 3,50 poliskosten. Eventueel kunt u ook een annuleringsverzekering afsluiten.Voorbehoud
Wij hebben het programma met grote zorg samengesteld. Toch kunnen er situaties ontstaan die wij niet kunnen voorzien en moet het programma gewijzigd worden. Wijzigingen in het programma om organisatorische redenen zijn voorbehouden. Dit geldt bijvoorbeeld voor het afgesproken vluchtplan. Het kan zijn dat op de luchthavens die wij aandoen door de lokale autoriteiten op het laatste moment wijzigingen van landing- en vertrektijden worden bepaald. Ook kan het nodig zijn om het reisschema aan te passen wegens klimatologische redenen, ook deze aanpassingen zijn voorbehouden. Onze piloten moeten zich altijd houden aan deze wijzigingen. Mochten er wijzigingen nodig zijn, dan laten wij u dit direct weten.

Aansprakelijkheid
Air Cruise Collection is verantwoordelijk voor een goede uitvoering van de reis. Echter, bij het ontbreken van nalatigheid van Air Cruise Collection, kunnen wij niet aansprakelijk gesteld worden voor persoonlijk letsel, materiële schade of ander verlies veroorzaakt door de luchtvaartmaatschappij, hotels of andere leveranciers van een van de diensten die worden aangeboden in het kader van de reis. Ook kan Air Cruise Collection niet aansprakelijk worden gesteld voor aanpassingen in het reisschema wegens slechte weersomstandigheden, vertragingen en storingen van vliegtuig, schip, bus of andere transportmiddelen die niet onder de directe controle van Air Cruise Collection vallen.

Wensen bij boeking
Wij willen u vragen, indien u wensen heeft, deze voorafgaand aan de reis aan ons mee te delen. Uw wensen (preferenties) die bij boeking kenbaar zijn gemaakt, worden door onze organisatie doorgegeven aan de betreffende relatie. Wij kunnen deze echter niet garanderen. In veel gevallen zijn wij en u afhankelijk van de uiteindelijke dienstverlener.

Betalingsvoorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR-Reisvoorwaarden van toepassing met inachtneming van de volgende afwijkingen:

Betalingen:

  • Bij boeking dient een aanbetaling van 25% van de reissom te worden voldaan.
  • Uiterlijk 24 weken voor vertrek dient 50% van de reissom te zijn voldaan.
  • Uiterlijk 12 weken voor vertrek dient het restant van de reissom te zijn voldaan.

Annuleringsvoorwaarden:

Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

  • bij annulering tot 24 weken voor vertrek: 25% van de reissom;
  • bij annulering tussen de 24 en 12 weken voor vertrek: 50% van de reissom;
  • bij annulering binnen 12 weken voor vertrek: de volledige reissom.

 Uw zekerheid
Air Cruise Collection (KvK 60688750) is aangesloten bij de ANVR, Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en het Calamiteitenfonds.

ANVR
Air Cruise Collection is aangesloten bij de ANVR. Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en van de informatie daarover. Per 1 april 2016 zijn de nieuwe ANVR Reisvoorwaarden ingegaan. Deze zijn tot stand gekomen in overleg met de Consumentenbond. De belangrijkste wijzigingen betreffen de betalings-en annuleringsvoorwaarden. Deze worden vanaf 1 april 2016 door iedere touroperator zelf ingevuld. Op het boekingsformulier kunt u aanvinken dat u kennis heeft genomen van en akkoord gaat met de ANVR Reisvoorwaarden en de Air Cruise Collection voorwaarden.

De ANVR-Reisvoorwaarden zijn opgenomen in de informatiebrochure “Alles wat je moet weten als je op reis gaat”. De brochure bevat naast de ANVR-Reisvoorwaarden ook andere belangrijke informatie. U kunt de brochure downloaden van de ANVR-website: www.anvr.nl of Air Cruise Collection vragen u meer informatie te verstrekken. Op verzoek zal Air Cruise Collection een digitale brochure per email sturen.

Stichting Garantiefonds Reisgelden
Air Cruise Collection is aangesloten bij SGR. Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en van de informatie daarover. Per 1 april 2016 zijn de nieuwe ANVR Reisvoorwaarden ingegaan. Deze zijn tot stand gekomen in overleg met de Consumentenbond. De belangrijkste wijzigingen betreffen de betalings-en annuleringsvoorwaarden. Deze worden vanaf 1 april 2016 door iedere touroperator zelf ingevuld. Op het boekingsformulier kunt u aanvinken dat u kennis heeft genomen van en akkoord gaat met de ANVR Reisvoorwaarden en de voorwaarden van Air Cruise Collection.

Calamiteitenfonds
Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van het Calamiteitenfonds.
Deze garantie houdt in dat u als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis:
(een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren;
de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren.
Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.

Kijk voor meer informatie op www.calamiteitenfonds.nl.


Reviews door onze reizigers

Reviews

9/10 | 300 beoordelingen
98% van onze klanten beveelt dit bedrijf aan.
98% van onze klanten beveelt dit bedrijf aan.

Het Three Choirs festival in Gloucester van 25 t/m...

E.M. De Vries 11-09-2019
Beveelt u ons aan? Ja
Hoe heeft u uw reis ervaren?
Het was zoals gewoonlijk weer prima.
lees beoordeling

Verona en Venetië

Papôt 25-07-2016
Beveelt u ons aan? Ja
Hoe heeft u uw reis ervaren?
Zeer klantvriendelijk en meedenkend.
Aan alles waarom verzocht was, is gehoor gegeven.
lees beoordeling
Brochure aanvragen