Concertcruise over de Rijn met Het Gelders Orkest en Orkest van het Oosten
Deze reis heeft reeds plaatsgevonden
Concertcruise over de Rijn met Het Gelders Orkest en Orkest van het Oosten - Duitsland - 1
Concertcruise over de Rijn met Het Gelders Orkest en Orkest van het Oosten
Deze reis heeft reeds plaatsgevonden
Concertcruise over de Rijn met Het Gelders Orkest en Orkest van het Oosten
Deze reis heeft reeds plaatsgevonden
Concertcruise over de Rijn met Het Gelders Orkest en Orkest van het Oosten
Deze reis heeft reeds plaatsgevonden
Concertcruise over de Rijn met Het Gelders Orkest en Orkest van het Oosten
Deze reis heeft reeds plaatsgevonden
HomeAlle reizenConcertcruise over de Rijn met Het Gelders Orkest en Orkest van het Oosten
Deze reis heeft reeds plaatsgevonden

Concertcruise over de Rijn met Het Gelders Orkest en Orkest van het Oosten

Het Gelders Orkest en Het Orkest van het Oosten zijn beide hoogwaardige symfonieorkesten met een lange bestaansgeschiedenis en een uitmuntende reputatie. Na een periode van intensieve samenwerking vormen beide orkesten vanaf 1 september 2019 één organisatie. Met een mooie en rijke historie zijn ze begonnen aan een gezamenlijke reis naar de toekomst. Vanuit de standplaatsen Arnhem en Enschede verzorgen de orkesten live symfonische muziek in Gelderland, Overijssel en daarbuiten. Vanaf seizoen 2020-2021 gaan de orkesten verder onder de naam Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel.

Zoveel mogelijk mensen bereiken met live symfonische muziek
Daarom bieden Het Gelders Orkest en Orkest van het Oosten een breed spectrum aan muzikale belevenissen. Het orkest laat vertrouwde én nieuwe geluiden horen en werkt samen, binnen en buiten het eigen vakgebied. Het orkest wil iedereen laten ervaren hoe verrassend symfonische muziek kan zijn. Het publiek in Gelderland en Overijssel, maar ook de rest van Nederland. En niet alleen in de concertzaal, maar juist ook daarbuiten. Zo valt er voor iedereen wat te ontdekken en daarom maken we ook graag samen met u deze muzikale reis.

Muziekprogramma
Muziek verbindt ons, ook tijdens deze concertcruise. Naast uw bezoek aan het concert van Orchestre National de Toulouse, verzorgen Het Gelders Ensemble, bestaande uit Pieternel van Lent en Boukje Raes (viool) en Joost Hillen (contrabas) en Duo Antenor, bestaande uit Gudrun Bourel (piccolo) en Johan Naus (klarinet), sfeervolle muzikale intermezzi in de salon van het schip.

Wie gaan er mee?
Reisleiders Wouter Schmidt (oud-violist en muzikaal reisleider in hart en nieren) en Melanie Jansen (relatiemanager en violiste van het orkest) gaan met u mee tijdens deze unieke cruise. Zij nemen u mee door Keulen en daarnaast verzorgt Wouter Schmidt een muzikale inleiding op het concert in de Duitse stad. Zo komt u nog dichterbij de muziek en de gezamenlijke beleving. Kortom, een concertreis met een gouden randje.

Melanie Jansen
Melanie Jansen (1975) begon haar vioollessen bij Coosje Wijzenbeek en behaalde haar 1e fase conservatoriumdiploma bij Lex Korff de Gidts en haar 2e fase diploma in Mei 2001 bij Jaring Walta.

Haar passie voor de kamermuziek haalde zij uit haar strijkkwartet het 'Prinsekwartet'. Het kwartet heeft acht seizoenen lang de kunst van het strijkkwartet bestudeerd d.m.v. masterclasses en deeltijdstudies gevolgd bij de Nederlandse Strijkkwartet Akademie bij Stefan Metz en aan de Hochschule für Musik in Basel bij professor Walter Levin, primarius van het LaSalle Quartet.

Sinds 2005 maakt Melanie deel uit van de 1e violengroep van Het Gelders Orkest. Daarnaast functioneert zij als relatiemanager en heeft de particuliere relaties en de zakelijke relaties in haar portefeuille. Als er tijd is voor “miniconcerten aan tafel”, dan speelt ze solo op diverse gelegenheden om zo de muziek dichterbij de mensen te brengen en erover van gedachten te wisselen.

Duo Antenor
Gudrun Bourel (fluit) en Johan Naus (klarinet) vormen samen Duo Antenor. Johan en Gudrun zijn partners en wonen samen met hun zoontje Warre in Arnhem. Ze leerden elkaar kennen in 2011 bij het Limburgs Symfonie Orkest. Sinds 1 september 2019 zijn ze na jaren weer collega’s bij hetzelfde orkest Phion. Johan studeerde in Maastricht en Amsterdam en was van 2011 t/m 2014 soloklarinettist bij het Limburgs Symfonie Orkest. Nu vervult hij dezelfde functie bij het Orkest van het Oosten. Hij is vast lid van Ensemble 88, een ensemble voor hedendaagse muziek en speelt geregeld bij alle Nederlandse orkesten.

Gudrun is sinds 2005 piccoloïste en plaatsvervangend aanvoerder bij Het Gelders Orkest en was van 2011 t/m 2014 solofluitiste bij het Limburgs Symfonie Orkest. Verder remplaceert ze regelmatig bij andere orkesten in Nederland en België. Gudrun is naast haar orkestwerkzaamheden hoofdvakdocent bij ArtEZ conservatorium Zwolle.

Antenor is een verwijzing naar Antenor Driussi, de klarinettist die samen met fluitist Spartaco Rossi in 1925 de première speelde van Chôros No. 2 van Heitor Villa-Lobos. Dit stuk is bepalend geweest voor deze bezetting en is een belangrijk onderdeel van het repertoire voor fluit en klarinet.

Het Gelders Ensembele
Het Gelders Ensemble is in 2011 opgericht door enthousiaste musici Pieternel van Lent (viool), Boukje Raes (viool) en Joost Hillen (contrabas). Zij maken alle 3 al meer dan 18 jaar deel uit van het Gelders Orkest. Zij hebben allen afzonderlijk een ruime ervaring binnen de kamermuziek en waren regelmatig te horen in diverse ensembles. Zo ook als trio waaruit uiteindelijk het Gelders Ensemble is ontstaan. De musici kwamen er al snel achter dat met 2 violen en een bas een heel groot repertoire gespeeld kan worden. Zij zijn regelmatig te horen op diverse podia en huisconcerten waaronder onder andere in de Vereniging in Nijmegen en het Mondriaan Museum en radio 4. Het trio vindt het dan ook zeer bijzonder en uitdagend om zich te ontwikkelen in verschillende muziekstijlen. Van klassiek tot tango, klezmer en pop.

 

 • Begeleiding door Melanie Jansen en Wouter Schmidt
 • Muzikale intermezzi en optredens aan boord
 • Feestelijk verblijf aan boord van het 4-sterren luxe hotelschip Swiss Diamond
 • Exclusieve Concertcruise van Het Gelders Orkest en Orkest van het Oosten

Reisleider


Wouter Schmidt

Reisleider
Reisleider, musicus en Classical Music Manager bij Hannick Reizen
Gegarandeerd vertrek
Groepsreis
cruise

Muziekprogramma

 • Vrijdag 20 maart, concert Orchestre National du Capitole de Toulouse - inbegrepen
vrijdag 20 maart

concert Orchestre National du Capitole de Toulouse - inbegrepen

In Philharmonie Köln (20:00 uur)
o.l.v. Tugan Sokhiev,
Baiba Skride, viool
Debussy: Prélude à l'après-midi d'un faune
Tsjaikovski: Concert voor viool en orkest in D, opus 35
Prokovjev: Suite ‘Romeo en Julia’, opus 64

Het reisprogramma

dag 1 donderdag 19 maart

Inscheping in Arnhem

Inscheping tussen 14.00 en 15.00 uur aan de Rijnkade van Arnhem. U wordt aan boord van de Swiss Diamond verwelkomd door de crew. De kapitein gooit de trossen los en uw reis naar Keulen begint. Om 18.00 uur wordt u verwacht in de lounge voor een welkomstdrankje, waar de crew en de musici zich aan u voorstellen. Aansluitend geniet u van een miniconcert door één van onze topensembles. Vanaf 19.00 uur wordt het diner geserveerd in het restaurant. Na het diner verzorgt violiste Pieternel van Lent een lezing over hoe wetenschap wordt gecombineerd met de kracht van muziek

Concertcruise over de Rijn met Het Gelders Orkest en Orkest van het Oosten - DuitslandInscheping in Arnhem
dag 2 vrijdag 20 maart

Een uniek programma in Keulen

Vroeg in de ochtend komt u aan in Keulen. Na het ontbijt, rond 10.00 uur, is het mogelijk om in groepen o.l.v. Wouter Schmidt en Melanie Jansen langs drie musea te wandelen, waar u op eigen gelegenheid bij één daarvan naar binnen kan gaan (entree voor eigen rekening). U kunt er ook voor kiezen om een stadswandeling te maken met een ervaren stadsgids uit Keulen. De kosten hiervoor bedragen € 20,-. p.p.

Uiteraard kunt u de stad ook op eigen gelegenheid ontdekken. Na de lunch aan boord is er vrije tijd.

Vanaf 14.45 uur staat er koffie en thee met iets lekkers voor u klaar, gevolgd door een miniconcertje van de meereizende musici. Vervolgens verzorgt Wouter Schmidt een muziekinleiding op het concert dat u ’s avonds bijwoont. Vanaf 17.30 uur wordt er een theaterdiner geserveerd in het restaurant.

Om 19.15 uur wandelen we gezamenlijk naar de concertzaal, de beroemde Philharmonie, waar om 20.00 uur het concert begint van Orchestre National de Toulouse met solistische medewerking van violiste Baiba Skride.

Na afloop van het concert wandelen we weer terug naar het schip en genieten we na tijdens een souper, met prachtige muziek van onze musici.

Concertcruise over de Rijn met Het Gelders Orkest en Orkest van het Oosten - DuitslandEen uniek programma in Keulen
dag 3 zaterdag 21 maart

Ontscheping na het ontbijt

's Morgens vroeg gooit de kapitein de trossen los en vaart u stroomafwaarts richting Nederland.Tijdens het ontbijt meren we weer aan in Arnhem. Tussen 09.30 en 10.00 uur ontscheept u en neemt u afscheid van uw medereizigers, het schip en haar bemanning.

Concertcruise over de Rijn met Het Gelders Orkest en Orkest van het Oosten - DuitslandOntscheping na het ontbijt

Bestemming

Arnhem

Arnhem
Sylvalaan 10, 6816 RB Arnhem, Nederland
Bekijk op Google

Keulen

Keulen
Alter Markt 30, 50667 Köln, Duitsland
Bekijk op Google

Prijsinformatie

Reissom:
Prijs per persoon, in een 2-pers. A-/B-cabine Economy (12 m²) € 448,- p.p.

Toeslagen:
Toeslag 2-pers. B-cabine (12 m²), Hoofddek: € 39,- p.p. 
Toeslag 2-pers. A-cabine (12 m²), Bovendek: € 39,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-suite (18 m²), Hoofddek: € 149,- p.p.

Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (12 m²), Hoofddek: € 298,-.

 

Hannick dus veel inclusief:

 • 3 dagen / 2 nachten aan boord aan uw varende hotelschip 
 • Verblijf in 2-persoons A-/B-cabine Economy (11 m²)  
 • Verzorging aan boord op basis van volpension; inclusief alle ontbijten, lunches en diners. 
  • Vanaf diner 1e dag t/m ontbijt 3e dag 
 • Dagelijks optreden van uw eigen musici in de salon 
 • Concertkaartje voor het concert in de Philharmonie van Keulen t.w.v. € 81,- 
 • Driemaal daags koffie / thee 
 • Boeiende muziekinleiding door Wouter Schmidt

Niet inbegrepen 

 • Eventuele toeslagen voor andere type accommodaties. 
 • Reis-, ongevallen- en bagageverzekering € 1,77 p.p.p.d. 
 • Poliskosten € 3,50 per factuur. 
 • Annuleringsverzekering 5,5% van de reissom (excl. 21% assurantiebelasting). 
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur (max. 9 personen). 
 • Reserverings- en administratiekosten € 25,- per factuur. 
 • Uitgaven van persoonlijke aard zoals excursies, fooien, drankjes en entreegelden voor musea en dergelijke.

Reisinformatie

Hotelschip Swiss Diamond
De Swiss Diamond, die geheel gerenoveerd is in 2020, biedt u alle comfort die u van een 4-sterren luxe hotelschip mag verwachten. De rustige sfeer, waardoor de gastvrijheid voelbaar is, geeft u gelijk een gevoel van thuiskomen aan boord van de Swiss Diamond. Geniet van de prachtige panorama’s die aan u voorbij schieten wanneer u geniet in de sfeervolle salon. De uitstekende service en keuken maken uw cruise compleet. Wij leggen graag de loopplank voor u uit! 

Welkom aan boord
De Swiss Diamond is een intiem, sfeervol schip met een warme ambiance van grandeur en comfort. U ervaart het comfort van een 4-sterren hotelschip direct als u aan boord komt. Op het Rubindek ligt de royale, sfeervolle panoramasalon met bar. Op het Emeralddek ligt het smaakvol ingerichte restaurant, waar elke dag de maaltijden worden geserveerd: de verzorging is op basis van volpension. De attente bemanning staat elke dag voor u klaar om het u helemaal naar de zin te maken. Dat wordt heerlijk ontspannen en genieten met een sauna met zonnebank! Bij de receptie vindt u een kleine boordboutique. De Swiss Diamond biedt plaats aan maximaal 123 personen.

Cabines als hotelkamers
De comfortabele cabines zijn verdeeld over twee dekken. Op het Rubindek bevinden zich de A-cabines van 12 m². Op het Emeralddek liggen de B-cabines van 12 m² en vindt u ook de B-superior suite van 18 m². De cabines zijn ingericht met alle gebruikelijke voorzieningen zoals TV, minibar, radio, kluisje, föhn en airconditioning.

Liften aan boord
Er is een echte hotellift aan boord waarmee u het Rubindek en het Emeralddek kunt bereiken. Er is een stoeltjeslift aan boord waarmee u het Zonnedek kunt bereiken. 

 • A- en B-cabines van 12 m² met panoramavenster
 • B-superior suite van 18 m²
 • Sauna op het Emeralddek
 • Volledig gerenoveerd in 2020
*De getoonde foto’s zijn van het hotelschip Swiss Crystal, welke een soortgelijke renovatie heeft doorgemaakt als welke de Swiss Diamond in voorjaar 2020 zal doorgaan.

Veel zien in weinig tijd
Eén van de grootste voordelen van een riviercruise: het stelt u in staat om in een korte tijd veel van de omgeving te zien. Praktisch elke dag komt u aan op een nieuwe bestemming. Zo kunt u cultuur, natuur en relaxen in één vakantie zonder enige moeite combineren! Met uw prachtige kamer met panorama schuifpui en Frans balkon geniet u elke dag een ander panorama.

Geen koffergesjouw
Een van de grote voordelen van uw riviercruise met het hotelschip Junker Jörg is één keer uw koffer uitpakken in uw luxe hotelkamer. Geen gesjouw met uw koffers daar u een week lang kunt genieten van uw hotelkamer.

Hannick, dus veel inclusief
Met een riviercruise bij Hannick is veel inclusief. U geniet van volpension verzorging aan boord. Ook alle muzieklezingen en de optredens aan boord zijn bij de reissom inbegrepen. Indien u een concert, opera- of balletvoorstelling bij ons boekt, zijn de transfers naar de muziektheaters inbegrepen.

Persoonlijke zorg
De kapitein van uw hotelschip draagt samen met zijn bemanning zorg voor een comfortabele riviercruise met persoonlijke zorg. Deze bemanning zorgt voor uw schone hotelkamer, tongstrelende menu’s in het luxe restaurant en in de sfeervolle salon kunt u genieten van een glaasje wijn of koffie met gebak.

Boeiende excursies
Aan boord zijn interessante excursies te boeken. Maar ook aan boord is het heerlijk toeven.
Kortom, een ideale manier om u te laten verwennen aan boord van een luxe cruiseschip!


Hannick Reizen laat u genieten van het mooiste wat onze planeet te bieden heeft. Dat willen we graag zo houden. Onze schepen worden steeds stiller, zuiniger en schoner. We gaan steeds bewuster op reis. Door bomen te planten in het UNIEKE Bosbouwproject van ZOA in Ethiopië biedt Hannick Reizen haar gasten de gelegenheid om de ecologische voetafdruk van de reizen te compenseren. Zo reduceren we samen met u structureel de CO2 uitstoot en dragen we samen bij aan welvaart, vrede en werkgelegenheid voor mensen in de knel in Ethiopië.

Bosbouw in Ethiopië brengt Vrede
Ethiopië wordt al vele decennia overspoeld met vluchtelingen uit buurland Zuid-Soedan. In de grensstreek Gambella wonen inmiddels meer vluchtelingen dan lokale inwoners. Alle bomen in het gebied worden gebruikt als brandhout. Hele bossen zijn gekapt met als gevolg dat er geen bananen, kersen, appels e.d. meer geoogst kunnen worden uit dat bos. Dat zorgt voor een ernstig tekort aan voedsel en werkgelegenheid. Tevens leidt het tot spanningen tussen vluchtelingen en lokale bewoners. De problemen stapelen zich op. Samen met Hulporganisatie ZOA bouwt Hannick Reizen een bos in Ethiopië.

 Klimaatneutraal op reis
Bij Hannick Reizen kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren. Voor elke € 10,- plant ZOA 4 bomen voor u!
Op deze cruise compenseert u uw CO2 voetafdruk door 4 bomen p.p. te doneren of een deel daarvan. Uw donatie wordt zeer op prijs gesteld.

Doneer een Boom, Bouw een Bos

 • Bomen compenseren CO2
 • Bosbouw zorgt voor banen
 • Werk brengt geld in het laatje
 • Vluchtelingen en lokale bevolking werken in vrede samen aan een nieuwe toekomst
 • Bosbouw brengt voedselzekerheid
 • Bosbouw draagt bij aan Vrede

Voor meer informatie zie: https://www.zoa.nl/compenseer-uw-co2-met-zoa


Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op onze website. Het minimum aantal vereiste deelnemers voor deze cruise bedraagt ca. 120 personen. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaar-, muziek en excursieprogramma’s om nautische en organisatorische redenen voorbehouden. Op deze reis zijn de voorwaarden van Hannick Reizen van toepassing (zie www.hannick.nl).

Reviews door onze reizigers

Reviews

9/10 | 300 beoordelingen
98% van onze klanten beveelt dit bedrijf aan.
98% van onze klanten beveelt dit bedrijf aan.

Milaan(2x),Verona,St Petersburg,Boedapest,Londen,Oxford,Donau...

H.H.A. ter Haar 03-08-2016
Beveelt u ons aan? Ja
Hoe heeft u uw reis ervaren?
*****
lees beoordeling

Opera reis Leipzig

Jeanne Pijnenburg 13-12-2017
Beveelt u ons aan? Ja
Hoe heeft u uw reis ervaren?
Goed verzorgd met veel oog voor iedere reiziger.
Zorgeloos genieten Heel gevarieerd
Enthousiaste reisleider met veel kennis ter zake.
lees beoordeling
Brochure aanvragen