Hannick Muziekdag in Amerongen
 • Eigen vervoer
 • Nederland
 • 1 dag
 • 10 mei
 • Wouter Schmidt
Hannick Muziekdag in Amerongen - Nederland - 1
Hannick Muziekdag in Amerongen
 • Eigen vervoer
 • Nederland
 • 1 dag
 • 10 mei
 • Wouter Schmidt
Hannick Muziekdag in Amerongen
 • Eigen vervoer
 • Nederland
 • 1 dag
 • 10 mei
 • Wouter Schmidt
Hannick Muziekdag in Amerongen
 • Eigen vervoer
 • Nederland
 • 1 dag
 • 10 mei
 • Wouter Schmidt
Hannick Muziekdag in Amerongen
 • Eigen vervoer
 • Nederland
 • 1 dag
 • 10 mei
 • Wouter Schmidt
HomeAlle reizenHannick Muziekdag in Amerongen
 • Eigen vervoer
 • Nederland
 • 1 dag
 • 10 mei
 • Wouter Schmidt

Hannick Muziekdag in Amerongen

Bijpraten met uw reisvrienden en reisleiders en genieten van mooie muziek tijdens de jaarlijkse Muziekdag.  

Voor de Hannick Muziekdag 2019 zijn wij te gast op een wel heel bijzondere locatie, namelijk op Kasteel Amerongen, werkelijk een Nederlands cultureel juweel met prachtige tuinen op een mooi landgoed. De Muziekdag in de “wonderschone maand mei” is een samenkomst van gelijkgestemden.

Het Crumble Consort, met onder andere Lis Perry, concertmeester van het Radio Filharmonisch Orkest en de bekende celliste Quirine Viersen, treden voor u op. Voorafgaande aan het concert, verzorgen Classical Music Manager Wouter Schmidt en altviolist Michiel Holtrop een korte muziekintroductie. Op het programma staan het Eerste Pianokwartet van Mozart en het beroemde, meeslepende pianokwintet van Brahms. Bij aankomst op het kasteel en ontvangst in het Zomerpaviljoen wordt u bovendien muzikaal welkom geheten door musicerende reisleiders van Hannick Reizen.

 • Exclusief concert op een toplocatie
 • Ontmoeting met Hannick reisleiders
 • Gezellige middag met uw reisvrienden

Reisleider


Wouter Schmidt

Reisleider
Musicus en Classical Music Manager bij Hannick Reizen
Gegarandeerd vertrek
Wachtlijst

Muziekprogramma

 • Vrijdag 10 mei, kamermuziekconcert
vrijdag 10 mei

kamermuziekconcert

op de Galerij van Kasteel Amerongen (16:15)
Mozart: Pianokwartet in g, KV 478
Brahms: Pianokwintet in f, opus 34
Lis Perry en Richard Wolfe, viool
Michiel Holtrop, altviool; Quirine Viersen, cello
Daniel Kramer, piano
Voorafgaande aan het concert zal Wouter Schmidt u van een korte muziekinleiding. Michiel Holtrop, altviolist van het ensemble, vertelt u bovendien kort iets over ‘zijn’ Stichting Appeltaartconcerten. Deze stichting organiseert toegankelijke concerten buiten de concertzalen. Classical Music Manager Wouter Schmidt is al jaren Vriend en ambassadeur van de Stichting Appeltaartconcerten.

Het betreft een concert zonder pauze

Het reisprogramma

dag 1 vrijdag 10 mei

Dagprogramma

U reist op eigen gelegenheid naar Kasteel Amerongen. beschikt over een eigen parkeerplaats met voldoende capaciteit. U betreedt het kasteelcomplex door de toegangspoort en begeeft u naar het Zomerpaviljoen. Aldaar wordt u onder de klanken van het ‘reisleiders-ensemble’ verwelkomd met koffie, thee en een heerlijk stuk appeltaart. In het Paviljoen vertelt Waronne Elbers, adjunct-directeur van Kasteel Amerongen, u kort iets over de geschiedeis. Later begeeft u zich naar de hoofdingang van het kasteel en neemt u plaats in de sfeervolle galerij, waar het concert plaatsvindt. Na afloop van het concert is er een ontvangst met een hapje en een drankje, waarbij u ook persoonlijk kennis kunt maken met de musici en kunt bijpraten met uw reisvrienden.

NB – Het kasteel is niet toegankelijk voor rolstoelen en rollators; er moet één trap genomen worden.

Hannick Muziekdag in Amerongen - NederlandDagprogramma

Bestemming

Amerongen

Prijsinformatie

prijs €75,00 p.p. Boek deze reis

Reisinformatie

15:00 uur   Ontvangst met muziek door een ensemble van Hannick reisleiders, koffie, thee en appeltaart in het Zomerpaviljoen. Introductie over Kasteel Amerongen door adjunct-directeur Waronne Elbers.

15:45 uur   Te voet naar de Galerij van het kasteel

16:00 uur   Muziekintroductie door Wouter Schmidt en Michiel Holtrop

16:15 uur   Aanvang concert

17:20 uur   Einde concert, gevolgd door een borrel, Meet & Greet met de musici en gezellig samenzijn

18:30 uur   Einde van de Hannick Muziekdag

Rondleiding

Wilt u graag de vertrekken van Kasteel Amerongen bekijken en meer horen over de geschiedenis? Schrijf u dan in voor een rondleiding met gids! Bezichtiging is alleen mogelijk onder begeleiding van een gids. De kosten hiervan bedragen € 12,- p.p. (voor Museumkaarthouders gratis) en de plaatsen zijn beperkt. Geeft u dit daarom aan bij boeking. Helaas is deze rondleiding volgeboekt.

 

Lunchen en/of dineren in toprestaurant Bentinck

Het eigentijdse toprestaurant is gevestigd in de voormalige stallen van Buitenplaats Amerongen, bij Kasteel Amerongen. Bij Bentinck gaan regionaal, gezond, smaakvol en duurzaam hand in hand.

In restaurant Bentinck wordt al het heerlijks bereid door Chef Tommy Janssen en zijn team. Met aandacht voor pure, eerlijke (streek) producten en smaken. Er wordt gekookt met dagverse hoogwaardige ingrediënten, zoals groente, fruit en kruiden uit de kasteelmoestuin.

Bentinck onderscheidt zich daarnaast met bijzondere bordpresentaties, de informatie aan tafel over de producten, een uitgebreide wijnselectie en de spectaculaire chef’s table op de vide boven de keuken. Het restaurant beschikt over een terras met uitzicht op Kasteel Amerongen en de fraai aangelegde tuinen. Het restaurant is op 10 mei geopend en ontvangt u graag voorafgaand of na afloop van uw bezoek aan het Kasteel.

Het verdient aanbeveling om tijdig te reserveren. Neemt u hiervoor contact op met 
Restaurant Bentinck
0343 - 20 6002
www.restaurantbentinck.nl
info@restaurantbentinck.nl

Deze dag komt mede tot stand door een unieke samenwerking tussen Hannick Reizen, de Stichting Appeltaartconcerten en Kasteel Amerongen. Hannick Reizen heeft hart voor de klassieke muzieksector in Nederland en werkt al geruime tijd samen met de Stichting Appeltaartconcerten. Deze, door Michiel Holtrop, opgerichte stichting zet zich in voor de kwetsbaren in de samenleving om ook hen te laten genieten van klassieke muziek.

 

 

 

 

 

Kasteel Amerongen is gebouwd in de periode 1673-1683, nadat de Franse legers onder leiding van Lodewijk XIV het oorspronkelijke kasteel in het rampjaar 1672 in brand staken. De bouwvrouwe Margaretha Turnor gaf de opdracht om een streng classicistisch huis te bouwen gedurende de afwezigheid van haar echtgenoot Godard van Reede, die werkzaam was als ambassadeur voor de Republiek der Nederlanden. Het ontwerp heeft veel overeenkomsten met het Mauritshuis in Den Haag, wiens opdrachtgever, Maurits van Nassau-Siegen een bevriende vorst was van de Van Reedes. Tevens werden in die periode de tuinen aangelegd in een streng barokke patroon. De laatste grote wijziging van zowel huis als tuin vond plaats rond 1900 in opdracht van Graaf Van Aldenburg Bentinck. Deze tuin werd rijk beplant met bloemen en bloeiende struiken, binnen een formele neobarokke tuinenpatroon met buxushagen. Tegenwoordig kunt u de tuin bezoeken waarin onder meer een kinderhuisje, de oranjerie en de rozentuin bewaard zijn gebleven.

Toegankelijkheid mindervaliden

Helaas is het Huys niet toegankelijk voor mindervaliden in verband met steile trappen en smalle deuren. Een rollator of rolstoel kan wel gebruikt worden in de tuin en restaurant Bentick. U moet dan wel over grindpaden heen.

Adres

Kasteel Amerongen
Drostestraat 20
3958 BK Amerongen

Route

Met de auto
Plan uw route via uw routeplanner of met Google Maps. Voer het adres in (Drostestraat 20, 3958 BK Amerongen). Er is maar beperkt parkeergelegenheid voor de auto op het kasteelterrein van Kasteel Amerongen zelf (Margaretha Turnorlaan, Amerongen). Wij adviseren u daarom om uw auto te parkeren bij de Groene Entree (Burgwal, Amerongen). Vanaf de Groene Entree is het 10 minuten lopen naar het kasteel, maar dat is een prachtige wandeling door het historische dorp Amerongen.

Met de bus
Kasteel Amerongen is per bus bereikbaar. Neem Bus 50 (Utrecht - Wageningen) en stap uit bij de halte Amerongen, Dorp. Daarna is het nog 5 minuten lopen naar het kasteel.

Plan uw reis met OV9292.

Met de fiets
Er is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar voor de fiets bij Kasteel Amerongen. U dient uw fiets buiten het kasteelterein te parkeren op de daarvoor bestemde plekken. Fietsen zijn niet toegestaan op het kasteelterrein zelf.

Reviews door onze reizigers

Reviews

9,2/10 | 237 beoordelingen
99% van onze klanten beveelt dit bedrijf aan.
99% van onze klanten beveelt dit bedrijf aan.

Naar New York, 2 opera's en een concert met dirigent...

bert schurer 19-04-2018
Beveelt u ons aan? Ja
Hoe heeft u uw reis ervaren?
Fantastisch
lees beoordeling

Malta

g.p.nagel-de Groot 11-08-2016
Beveelt u ons aan? Ja
Hoe heeft u uw reis ervaren?
Prima
lees beoordeling
Brochure aanvragen