Verona, hét operafestival van Italië
Deze reis heeft reeds plaatsgevonden
Verona, hét operafestival van Italië    - Italië - 1
Verona, hét operafestival van Italië
Deze reis heeft reeds plaatsgevonden
Verona, hét operafestival van Italië
Deze reis heeft reeds plaatsgevonden
Verona, hét operafestival van Italië
Deze reis heeft reeds plaatsgevonden
Verona, hét operafestival van Italië
Deze reis heeft reeds plaatsgevonden
Verona, hét operafestival van Italië
Deze reis heeft reeds plaatsgevonden
Verona, hét operafestival van Italië
Deze reis heeft reeds plaatsgevonden
Verona, hét operafestival van Italië
Deze reis heeft reeds plaatsgevonden
Verona, hét operafestival van Italië
Deze reis heeft reeds plaatsgevonden
Verona, hét operafestival van Italië
Deze reis heeft reeds plaatsgevonden
Verona, hét operafestival van Italië
Deze reis heeft reeds plaatsgevonden
HomeAlle reizenVerona, hét operafestival van Italië
Deze reis heeft reeds plaatsgevonden

Verona, hét operafestival van Italië

Heerlijke zomerse weekendreizen naar de sfeervolle muziekstad Verona 
Elk jaar biedt het Operafestival Arena di Verona, dat plaatsvindt in het indrukwekkende amfitheater, een groot aanbod aan meeslepende en bekende opera’s! Geen ander operafestival ter wereld heeft een dusdanige bekendheid opgebouwd. Voor een ieder die een opera in de Arena bijwoont, zal duidelijk worden waarom. De volmaakte akoestiek is door de eeuwen heen intact gebleven, waardoor de Arena een fascinerende plaats is voor opera's. Verona is het centrum van opera, kunst, liefde en tragedie. De sfeervolle, historische binnenstad biedt tal van prachtige monumenten uit de Romeinse tijd, de Middeleeuwen en de Renaissance.

 

 • Goede zitplaatsen in de Arena di Verona
 • Ontdek Verona met een lokale gids
 • Een Italiaans diner in een goed restaurant
 • Uitgebreide muziekbeschrijvingen bij uw reisbescheiden

Advies


Wenst u advies?

Sigrid van Densen
Ik help u graag bij het samenstellen van uw individuele muziekreis naar keuze. Bel gerust naar 070-3191929.
Individuele muziekreis

Muziekprogramma

 • Vrijdag 3 juli, opera’s Cavalleria Rusticana (Mascagni) en Pagliacci (Leoncavallo)
 • Zaterdag 4 juli, opera Nabucco (Verdi)
 • Zondag 5 juli, opera Aida (Verdi)
vrijdag 3 juli

opera’s Cavalleria Rusticana (Mascagni) en Pagliacci (Leoncavallo)

Liefde, overspel, jaloezie en duels staan in dit operatweeluik centraal. Beide verhalen spelen zich af op Sicilië. Samen met tijdgenoot en vriend Puccini zijn Mascagni en Leoncavallo belangrijke vertegenwoordigers van de Italiaanse opera aan het einde van het 19de eeuw.
Dit betreft een nieuwe productie, waarmee het festival in 2020 tevens wordt geopend.
Regie: Gabriele Muccino
Op 8 augustus vertolken Roberto Alagna (tenor) en Aleksandra Kurzak (sopraan) de hoofdrollen.

zaterdag 4 juli

opera Nabucco (Verdi)

Met het beroemde slavenkoor werd Verdi het symbool van het Italiaanse Risorgimento. En nog is het één van de populairste koorwerken van het operarepertoire. Maar Nabucco biedt meer: liefde, hartstocht, haat, waanzin en twee verpletterende finales.
Regie: Arnaud Bernard

zondag 5 juli

opera Aida (Verdi)

Aida, misschien wel het beroemdste werk van Verdi, werd geschreven voor het operahuis in Cairo en daar voor het eerst opgevoerd in 1871. U ziet de indrukwekkende enscenering van Franco Zeffirelli, die het oude Egypte prachtig en veelkleurig nabootst. De iconische kostuums zijn speciaal voor deze voorstelling ontworpen door Anna Anni.

Het reisprogramma

dag 1 donderdag 2 juli

Aankomst in Verona, de stad van de opera

U vliegt vanaf Amsterdam met Transavia naar Verona. Privé transfer per taxi naar het hotel en aansluitend check-in. De kaartjes voor de operauitvoering liggen voor u klaar bij de receptie van het hotel. De avond kunt u gebruiken om alvast rond te wandelen en Verona te verkennen.

Verona, hét operafestival van Italië    - ItaliëAankomst in Verona, de stad van de opera
dag 2 vrijdag 3 juli

Ontdek Verona met een lokale gids

Uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel. Vandaag kunt u Verona verkennen. U zult al snel in de ban raken van de charme van de stad. Een Engelstalige gids laat u alle mooie en bijzondere plekken van de stad zien tijdens een wandeling. De middag heeft u ter vrije besteding.

Verona, hét operafestival van Italië    - ItaliëOntdek Verona met een lokale gids
dag 3 zaterdag 4 juli

Kunst en historie in Verona

Uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel. Vandaag heeft u de gelegenheid om Verona verder te ontdekken. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de oudste beroemde abdijkerk, San Zeno. Ook een bezoek aan Castelvecchio is zeker de moeite waard. In dit, in de 14e eeuw gebouwde kasteel, is het Museo Civico d’Arte ondergebracht, met schilder- en beeldhouwkunst uit de regio Veneto van de 14e tot en met de 18e eeuw. Vanavond is een 3-gangen diner gereserveerd voor u in een uitstekend restaurant.

Verona, hét operafestival van Italië    - ItaliëKunst en historie in Verona
dag 4 zondag 5 juli

Opera museum

Deze dag heeft u tijd om heerlijk uit te rusten en Verona op eigen gelegenheid verder te verkennen. Brengt u bijvoorbeeld een bezoek aan het opera museum Waiting for the Opera. U vindt hier muziekboeken, brieven, notities van grote componisten als Bellini, Rossini, Donizetti, Verdi en Puccini. Maar ook originele kostuums, tekeningen, schilderingen en foto's zijn te bewonderen. Een groot deel van deze historische materialen komt uit het historisch archief van de uitgever Ricordi en voorts uit het archief van de Arena van Verona zelf.

Verona, hét operafestival van Italië    - ItaliëOpera museum
dag 5 maandag 6 juli

Uw laatste indrukken van de stad

Na een uitgebreid ontbijtbuffet in uw hotel kunt u rustig uitchecken. U kunt nog de laatste hoogtepunten van de stad bezichtigen. Bezoekt u o.a. het Piazza dei Signori, één van de meest indrukwekkende pleinen van het middeleeuwse Italië, het Piazza delle Erbe of het bekende huis van Julia. Aan het begin van de middag staat er bij het hotel een taxi voor u klaar voor de privé transfer naar de luchthaven van Verona voor uw terugvlucht naar Amsterdam.

Programmawijzigingen voorbehouden.

Verona, hét operafestival van Italië    - ItaliëUw laatste indrukken van de stad

Bestemming

Verona

Verona
Piazza Bra, 1, 37121 Verona VR, Italië
Bekijk op Google

Prijsinformatie

Hannick: dus veel inclusief 

 • Goede categorie zitplaats (Numerate di Gradinate'Verdi', stoelen op de stenen trappen) voor de opera
 • Verblijf (4 overnachtingen) in het centraal gelegen 4-sterren hotel Giberti incl. ontbijt
 • 1x een Italiaans diner incl. wijn en koffie
 • Stadswandeling o.l.v. een lokale gids
 • Uitgebreide muziekbeschrijvingen

Transavia-vlucht (incl. 15 kilo ruimbagage), retourtransfer luchthaven - hotel

3 juli: opera's Cavalleria Rusticana (Mascagni) en I Pagliacci (Leoncavallo)
4 juli: opera Nabucco (Verdi)
5 juli: opera Aida (Verdi)

Per weekend is één van de opera's naar keuze inclusief. Extra voorstellingen kunt u facultatief bijboeken.

Reissom: € 1.595,- p.p.
Toeslag 1-persoonskamer € 575,-; Extra opera cat. Numerate di Gradinate 'Verdi' € 145,-; Upgrade stoel cat. Poltronissime Platinum € 165,-; cat. Poltronissime Gold € 125,-; cat. Poltronissime € 85,-Calamiteitenfonds € 2,50 en reserveringskosten € 30,- per factuur.

Reisinformatie

Hotel Giberti (4-sterren)
Hotel Giberti is een comfortabel 4-sterrenhotel, gelegen op ca. 800 meter van de Arena van Verona en van het historische hart van de stad. In de directe omgeving zijn voldoende bars, restaurants en winkels. Het hotel beschikt over een bar, lift, fietsverhuur, lounge en tuin. De kamers zijn elegant en in Italiaanse stijl ingericht en beschikken over TV, telefoon, airconditioning, kluisje, minibar en een badkamer met bad of douche en toilet. Wi-Fi is gratis.

Directe vluchten met Transavia

Heenreis           Amsterdam – Verona  14.15 - 15.55 uur  HV 5465
Terugreis          Verona – Amsterdam  12.45 - 14.40 uur  HV 5462
Schemawijzigingen voorbehouden

Vanaf acht weken voor vertrek zijn wij veelal genoodzaakt niet geboekte vliegtuigstoelen terug te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Vanaf dat moment bestaat de mogelijkheid dat wij alleen nog tickets in een duurdere tariefsklasse kunnen boeken, waardoor wij u een vluchttoeslag moeten doorberekenen. Uiteraard wordt u in dat geval bij boeking hierover geïnformeerd.

Bagageregeling Transavia
Bij uw vlucht is altijd 10 kg hand- en 15 kg ruimbagage inbegrepen. Wilt u meer kilo’s meenemen kunnen wij dat voor u bijboeken tegen een meerprijs.

Wat zijn de spelregels wanneer de opera ‘in het water valt’?

Een opera bijwonen in de Arena di Verona is een unieke belevenis. Iedere zomer wordt de arena omgevormd tot het grootste openluchttheater ter wereld. De historische Arena, de magnifieke opera en de mooie, vaak met sterren verlichte hemel maken het tot een waar spektakel.
Ondanks het goede weer in Verona zit het weer ook daar wel eens niet mee en gaat het regenen. De ‘Fondazione Arena di Verona’ heeft omtrent slecht weer een speciaal reglement. Graag informeren wij u over deze spelregels. 

Een operavoorstelling wordt voorafgaand aan de start van de opera nooit geannuleerd. In eerste instantie zal de aanvangstijd worden uitgesteld. Dit kan meerdere keren gebeuren tot maximaal 2 ½ uur na de officiële aanvangstijd. Wanneer de weersomstandigheden niet zijn verbeterd, wordt de voorstelling alsnog geannuleerd.
Is de voorstelling reeds begonnen en gaat het regenen, dan zal de opera altijd eerst worden onderbroken en wordt er gepauzeerd. Dit kan meerdere keren per voorstelling voorkomen. Een paar druppels water is al voldoende om de kwalitatief hoge en dure decors te beschadigen en deze zijn erg kwetsbaar.

Financiële vergoeding:
Wanneer de opera wordt gestaakt nadat de voorstelling is begonnen heeft de bezoeker geen recht op een vergoeding van de ticketprijs. Indien de opera voor het einde van de eerste akte wordt gestaakt heeft de bezoeker recht op het kopen van een nieuw ticket met 50% korting voor eenzelfde categorie ticket voor een opera in hetzelfde seizoen óf voor het volgende seizoen.
Wanneer het, na diverse keren te zijn uitgesteld, nog steeds regent en de 2 ½ uur zijn verstreken dan wordt de opera alsnog geannuleerd. Voor een nooit aangevangen opera kan de bezoeker een vergoeding ontvangen. Doorgaans is dit de prijs zoals vermeld op het ticket minus de reserveringskosten.

De Fondazione Arena di Verona heeft deze regels opgesteld om de financiële positie van het festival te waarborgen. De kosten van de programmering, het boeken van de zangers en zangeressen en het orkest zijn significante uitgaven welke gedekt dienen te worden.

Wij reserveren uw muziektickets rechtstreeks bij operahuizen of via gerenommeerde agentschappen, die hiervoor reserveringskosten en een voorverkooptoeslag berekenen. Deze toeslagen kunnen oplopen tot 55%. De prijzen op uw muziekticket kunnen dus afwijken van de prijs die wij onze partners betalen. Wij raden u aan om op tijd te boeken, zodat u verzekerd bent van muziektickets in een goede categorie. Boeken via Hannick Reizen voorkomt teleurstellingen en lange wachttijden bij de kassa. Bij annulering worden de muziektickets altijd 100% in rekening gebracht.

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:
-ANVR-voorwaarden 
-SGR-voorwaarden 
-Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen 
-Algemene Voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Reviews door onze reizigers

Reviews

9/10 | 300 beoordelingen
98% van onze klanten beveelt dit bedrijf aan.
98% van onze klanten beveelt dit bedrijf aan.

De kerstcruise over de Donau (2018)

Henriette van Raalte 05-02-2019
Beveelt u ons aan? Ja
Hoe heeft u uw reis ervaren?
Fantastisch!
lees beoordeling

RphO Vriendenreis (27 april t/m 1 mei 2016)

Jarmila Kopecka 02-08-2016
Beveelt u ons aan? Ja
Hoe heeft u uw reis ervaren?
Mijn eerste reis met Hannick verliep erg plezierig. Het programma vond ik heel boeiend en leerzaam. De vakkundige uitleg van zowel de muziekbegeleider als de stadsgids heb ik als een extra bonus ervaren....
lees beoordeling
Brochure aanvragen