Het Rotterdams Philharmonisch Orkest op reis met Hannick Reizen

Al meer dan tien jaar organiseert Hannick Reizen muziekreizen voor de vrienden van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, de zogenoemde Vriendenreizen. Zowel Amerika als vele locaties in Europa zijn al bezocht tijdens deze muziekreizen, waarbij er altijd een concert van het Rotterdams Philharmonisch Orkest in het programma is opgenomen. Na afloop is er vaak een meet & greet met de orkestleden. Soms ook spreekt de directeur of de dirigent van het Rotterdams Philharmonisch de vrienden even toe.

Daarnaast organiseert Hannick Reizen sinds twee jaar muziekcruises in samenwerking met het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Dit is een initiatief van de heer André Heuvelman, voormalig trompettist van het Rotterdams Philharmonisch en tegenwoordig als Manager Creations actief bij het orkest.

Orkestleden van het Rotterdams Philharmonisch Orkest

Het Rotterdams Philharmonisch is een groot symfonieorkest bestaande uit vier hoofdgroepen:

  • houten blaasinstrumenten (fluit, hobo, klarinet en fagot)
  • koperen blaasinstrumenten (hoorn, trompet, trombone en tuba)
  • slag-/snaar-/toetsinstrumenten (pauken, grote en kleine trom, harp, celesta en andere)
  • strijkers (viool, altviool, cello en contrabas)


Een groot deel van de programma’s worden geleid door de huidige chef-dirigent van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Lahav Shani. Voor de overige concerten worden gastdirigenten uitgenodigd. Eredirigenten van het orkest zijn de voormalig chef-dirigenten Valery Gergiev en Yannick Nézet-Séguin. Corinna Niemeyer is met ingang van 2019 aangesteld als assistent-dirigent.

De mooiste vriendenreizen met het Rotterdams Philharmonisch Orkest

Geschiedenis van de vrienden van het Rotterdams Philharmonisch Orkest

De vrienden van het Rotterdams Philharmonisch Orkest kennen samen een geschiedenis van meer dan tachtig jaar. Eduard Flipse, toenmalig dirigent, en Philippus van Ommeren, havenondernemer uit Rotterdam, waren degenen die de Vereniging Vrienden van het Rotterdam Philharmonisch Orkest startten. Sinds deze oprichting in 1935 zetten maar liefst 4.000 geëngageerde leden ofwel vrienden van het Rotterdams Philharmonisch zich met veel liefde in voor een Rotterdams Philharmonisch Orkest dat constante topkwaliteit levert. Dit bereikt de Vriendenvereniging van het Rotterdams Philharmonisch Orkest door het aanschaffen en in bruikleen geven van de beste instrumenten en hun steun aan innovatieve projecten.

Activiteiten van de vrienden van het Rotterdams Philharmonisch Orkest

Vrienden van het Rotterdams Philharmonisch Orkest ontvangen 15% korting op kaarten voor speciaal geselecteerde, reguliere concerten. Indien zij tickets voor de gehele concertreeks aanschaffen, is het voordeel voor de vrienden van het Rotterdams Philharmonisch zelfs 20%.

Andere activiteiten die het Rotterdams Philharmonisch Orkest organiseert zijn concertinleidingen één uur voor aanvang van de voorstelling, open repetities van het Rotterdams Philharmonisch, rondleidingen door de Doelen en de jaarlijkse muziekcursus.

Daarnaast organiseert de Vriendenvereniging van het Rotterdams Philharmonisch Orkest in samenwerking met Hannick Reizen twee bijzondere vriendenreizen, in het najaar van 2019 en het voorjaar van 2020.

De mooiste vriendenreizen met het Rotterdams Philharmonisch Orkest

Vriendenreis Luzern met het Rotterdams Philharmonisch

Duizenden opera- en concertliefhebbers uit de hele wereld verzamelen zich elk jaar in de chique wereldstad Luzern. Hier aan het prachtige Vierwoudstedenmeer genieten zij tijdens het Lucerne Festival in augustus of september van fenomenale voorstellingen uitgevoerd door de grootste muzikanten op aarde. Op 5 september 2019 zullen ook de vrienden van het Rotterdams Philharmonisch Orkest afreizen naar deze Zwitserse stad met een lange traditie van klassieke muziek. Leendert Booyens zal uw reisleider zijn tijdens deze vriendenreis met het Rotterdams Philharmonisch.

De mooiste vriendenreizen met het Rotterdams Philharmonisch Orkest

Programma RPhO vriendenreis Luzern

• Dag 1: 5 september 2019
Vlucht met KLM Amsterdam – Zürich, transfer naar Luzern, diner in hotel
• Dag 2: 6 september 2019
Morgenexcursie stadswandeling Luzern met vaartocht naar Vitznau en treintje naar berg Rigi, vrije middag, ’s avonds optioneel concert Wiener Philharmoniker o.l.v. Bernhard Haitink
• Dag 3: 7 september 2019
Muziekintroductie, bezoek Sammlung Rosengart, ’s avonds inbegrepen concert Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. chef-dirigent Lahav Shani
• Dag 4: 8 september 2019
Vrije ochtend, afscheidslunch, transfer naar Zürich, vlucht met KLM Zürich – Amsterdam

De mooiste vriendenreizen met het Rotterdams Philharmonisch Orkest

Op 6 september 2019 bent u een van de uitverkorenen om getuige te zijn van het allerlaatste concert dat de legendarische dirigent en erelid van het Wiener Philharmoniker Bernard Haitink zal leiden. Over deze gedenkwaardige avond met het Philharmonisch Orkest zal door de vrienden van het Rotterdams Philharmonisch nog eeuwig worden nagepraat.

Boek de RPhO vriendenreis naar Luzern

De mooiste vriendenreizen met het Rotterdams Philharmonisch Orkest

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest in New York

Hannick Reizen en het Rotterdams Philharmonisch Orkest nodigen de vrienden van het Philharmonisch Orkest graag uit om de mooiste muziek te beluisteren in een van de vele concertzalen en theaters in het kosmopolitische New York, waarin tijdens de vriendenreis met het Rotterdams Philharmonisch Orkest naast het Philadelphia Orchestra en het New York Philharmonic ook het Rotterdams Philharmonisch zelf een concert zal geven. De 6-daagse reis met vertrek op 12 maart 2020 is verder gevuld met bezoeken aan de hoogtepunten van New York:

• Central Park
• Metropolitan Museum of Art
• Ellis Island en het Vrijheidsbeeld per minicruise
• The Frick Collection

De mooiste vriendenreizen met het Rotterdams Philharmonisch Orkest

Het concert van het Philadelphia Orchestra vindt plaats in de prestigieuze Carnegie Hall. De twee daaropvolgende avonden geniet u van prachtige muziek van het Philharmonisch Orkest van New York en het Rotterdams Philharmonisch Orkest, beide ten gehore gebracht in de David Geffen Hall, de thuisbasis van het New Yorkse Philharmonisch Orkest.

Deze vriendenreis van het Rotterdams Philharmonisch zal worden begeleid door Wouter Schmidt, reisleider, musicus en Classical Music Manager bij Hannick Reizen. Hij zal voor u als vrienden van het Rotterdams Philharmonisch Orkest boeiende muziekinleidingen verzorgen alvorens u de concerten gaat bijwonen.

Boek de RPhO vriendenreis naar New York

De mooiste vriendenreizen met het Rotterdams Philharmonisch Orkest

Vragen over de reizen van het Rotterdams Philharmonisch in samenwerking met Hannick Reizen?

Als vriend van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en organisator neemt Hannick Reizen u graag mee op reis om het Rotterdams Philharmonisch te zien schitteren op buitenlandse podia. De vriendenreizen van het Rotterdams Philharmonisch Orkest staan gepubliceerd op de website www.hannick.nl en in de brochure, die u gratis kunt aanvragen en wij u graag doen toekomen. Een van onze medewerkers is u graag behulpzaam via telefoon (070 – 3191929) of e-mail (info@hannick.nl).

De mooiste vriendenreizen met het Rotterdams Philharmonisch Orkest

Brochure aanvragen