Wenen en opera

Wenen is muziek en opera. Muziek en opera is Wenen. Daar is in honderden jaren nauwelijks iets aan veranderd. Mozart, Haydn, Beethoven, Schubert, Brahms, Bruckner, de Straussdynastie: het aantal vermaarde componisten dat in Wenen verbleef is immens. Niet verwonderlijk dat de Oostenrijkse hoofdstad al vroeg in de muziekgeschiedenis een prominente plaats in het culturele leven van Europa innam. En inneemt, want nog steeds is Wenen een begrip. Zo is Wenen ook de stad waar Sigmund Freud, Otto Wagner en Gustav Klimt de wereld van de psychologie, bouwkunst en schilderkunst op zijn kop zetten. Met drie grote operahuizen, waaronder de beroemde Wiener Staatsoper, vele orkesten en concertzalen en talrijke musea kunt u wel zeggen dat Wenen de stad is die één en al cultuur ademt.

Naar de Opera in Wenen

Het gehele jaar door kunt u met Hannick Reizen de mooie stad Wenen bezoeken met in het bijzonder de Wenen Opera en zijn diverse aanbod. Zo kunt u genieten van groots opgezette grand opera’s vol heroïek en met het accent op de enscenering, het decor, de kostuums en de belichting. Of schuift u liever aan bij een operette? Operettes haken vaak aan bij minder serieuze onderwerpen en worden veelal door gesproken dialogen aan elkaar verbonden en ondersteund door een melodrama. Het artistieke niveau van de Volksoper Wien is ongekend hoog en wordt alom geprezen.

Componisten die veelvuldig aan bod komen tijdens de Opera Wenen zijn bijvoorbeeld Mozart, Verdi, Bizet, Puccini en Wagner. Werken van deze componisten, uitgevoerd door wereldberoemde musici staan jaarlijks op de affiches van de Wiener Staatsoper, een operahuis waar alle groten der aarde hebben opgetreden. Het is dus helemaal niet gek dat de Weense Staatsopera onder liefhebbers één van de meest gerenommeerde operahuizen ter wereld is!

Uw bezoek aan Wenen Opera

Iedere reis naar de Weense Staatsopera moet van Hannick-waardig niveau zijn voordat deze wordt opgenomen in ons opera-aanbod. Het artistieke niveau van de gekozen voorstellingen wordt sinds april 2013 bewaakt door Hannick ’s Classical Music Manager, Wouter Schmidt.

Natuurlijk draait uw reis naar Wenen niet alleen om de opera. Hannick Reizen biedt naast opera’s, concerten en balletvoorstellingen uitgebreide excursie programma’s aan rondom uw reis. Zo bezoekt u diverse beeldbepalende monumenten en gebouwen, gebruikt u een diner in een typisch Weens restaurant en voorziet Hannick u van uitgebreide muziekdocumentaties.

Waarom Hannick Reizen

Bij Hannick Reizen kunt u er van op aan dat alle reisonderdelen van uw Wenen Opera reis van hoogwaardig niveau zijn. Mocht u meer willen weten over het Wenen Opera aanbod van Hannick of heeft u overige vragen? Neemt u dan gerust contact met ons op via 070 - 3191929. Wij staan graag voor u klaar!

 

 

Brochure aanvragen